Cele mai frecvente cauze ale tremuratului mâinilor. Neurolog: ”De obicei, cauzele sunt neurologice”

Tremuratul membrelor superioare are, cel mai adesea, cauze neurologice, ne-a spus un cunoscut neurolog pentru Doctorul Zilei.

Dr. Dan Mitrea, neurolog care se ocupă cu precădere de pacienți cu afecțiuni neuro-oncologice, adică tumori cerebrale sau spinale, ne-a vorbit despre cele mai comune probleme neurologice expuse în societate și care este posibila rezolvare a lor.

Noi am vrut să știm dacă tremuratul mâinilor este sau nu o problemă pe fond neurologic și când e cazul să ne adresăm medicului.

Dr. Dan Mitrea ne-a răspuns: ”Tremorul mâinilor este o problemă medicală ce are, de cele mai multe ori, cauze neurologice, dar este important de menționat că nu este exclusiv neurologică.

Există boli endocrinologice, metabolice și toxicologice în al căror tablou clinic este și tremorul. Tremorul din cadrul patologiilor neurologice trebuie încadrat corect că și diagnostic deoarece doar așa vom putea recomanda tratamentul adecvat, ce va duce la ameliorarea simptomelor.

Astfel tremorul din Boală Parkinson, care de obicei debutează la un singur membru, va răspunde la un anumit tratament, pe de altă parte tremorul esențial nu va avea o ameliorare notabilă la aceleași medicamente.

Există și tremorul distonic, ce se poate ameliora prin injectarea de toxină boltulinica sau, tremorul din cadrul unor boli neurologice genetice. Nu în ultimul rând, pacientul poate să aibă tremor și dacă există leziuni vasculare cerebrale în anumite zone din creier ce coordonează mișcările. În concluzie, este util să vă adresați unui specialist pentru a identifică corect problemă și a recomanda tratamentul corespunzător”, potrivit medicului.

De asemenea, foarte important este și stilul de viață, care poate avea un impact major asupra celor mai multe boli neurologice.

Bolile vasculare (accidentul vascular cerebral ischemic sau hemoragic), neurodegenerative (B. Alzheimer, B. Parkinson, Demența vasculară etc.), neuro-imunologice (Scleroză multiplă, neuromielta optică, miastenia gravis etc.) afecțiunile sistemului nervos periferic (sindrom de tunel carpian, radiculopatii, polineuropatia diabetic etc.) sunt major influențate de stilul de viață. Un stil de viață sedentar, cu dietă necorespunzătoare, stres, fumatul, consumul de alcool, lipsă somnului, consumul de droguri, vor duce, cu siguranță către una sau mai multe afecțiuni neurologice, potrivit medicului neurolog Dan Mitrea.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: