Trigliceride ridicate: băutura care reglează nivelul în mod natural

Una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate pentru oameni este nivelul ridicat de trigliceride, care este strâns legat de bolile de inimă, ceea ce poate duce la un anumit disconfort și, în cel mai rău caz, la un atac de cord.

Potrivit Mayo Clinic, trigliceridele sunt un tip de grăsime (lipide) care se găsește în sânge. Atunci când mâncați, corpul dumneavoastră transformă în trigliceride toate caloriile pe care nu are nevoie să le folosească imediat.

Trigliceridele sunt stocate în celulele adipoase și, mai târziu, hormonii le eliberează pentru energie între mese. Cu toate acestea, dacă luați în mod regulat mai multe calorii decât ardeți, în special din alimente bogate în carbohidrați, este posibil să aveți trigliceridele ridicate (hipertrigliceridemie).

Potrivit Medline Plus, nivelurile sunt considerate normale atunci când sunt mai mici de 150 mg/dl sau 1,7 mmol/l, la limită între 150 și 199 mg/dl sau 1,8 și 2,2 mmol/l, ridicate între 200 și 499 mg/dl sau 2,3 și 5,6 mmol/l și foarte ridicate atunci când ajung la 500 mg/dl sau mai mult (5,7 mmol/l sau mai mult). De obicei, medicul verifică dacă trigliceridele sunt ridicate ca parte a unui test de colesterol.

Pentru a nu depăși limita de trigliceride, va fi necesar să se ducă un stil de viață sănătos, incluzând exerciții fizice, evitarea consumului de carbohidrați rafinați, moderarea consumului de alcool, printre altele.

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Există și alimente care conțin proprietăți de control al trigliceridelor, motiv pentru care site-ul El Universal semnalează o băutură naturală care se consumă dimineața. Cu toate acestea, înainte de a o ingera, este recomandat să consultați un profesionist din domeniul sănătății.

Ingrediente:

  • Spanac.
  • Lămâie.
  • Ovăz.
  • Măr.

Mod de preparare:

  • Spălați și dezinfectați bine ingredientele.
  • Adăugați ingredientele într-un blender și adăugați un pahar de apă potabilă.
  • Amestecați până când se formează un amestec omogen.
  • Se bea înainte de micul dejun.

Fructe pentru a reduce trigliceridele ridicate

Prune

Acest fruct delicios și versatil s-a dovedit a fi benefic pentru scăderea nivelului de trigliceride din sânge, datorită conținutului de fibre solubile, cum ar fi pectina. Site-ul Mejor Con Salud explică faptul că pectina ajută la scăderea nivelului de trigliceride și la reglarea nivelului de colesterol din sânge.

Prunele conțin antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care reduc inflamația și protejează celulele de daunele oxidative, promovând sănătatea cardiovasculară. De asemenea, conținutul lor scăzut de calorii și de grăsimi le face o alegere sănătoasă pentru cei care doresc să-și controleze greutatea și să mențină un nivel sănătos de lipide.

Kiwi

Acest fruct vibrant și nutritiv oferă beneficii semnificative pentru sănătatea cardiovasculară. Kiwi este o sursă excelentă de fibre dietetice și vitamina C, ambele substanțe nutritive importante pentru scăderea nivelului de trigliceride și protejarea sănătății inimii, potrivit American News Today.

În plus, conținutul său de potasiu și antioxidanți contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase și la reducerea stresului oxidativ în sistemul cardiovascular. Cu un indice glicemic scăzut, kiwi este o alegere recomandată pentru persoanele cu diabet sau cu niveluri ridicate de trigliceride.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: