Categories: Stil de viaţă

Trucul japonez cu beneficii uimitoare. De ce e bine să mănânci o banană dimineața

Dieta cu banane. Bananele sunt sănătoase și sățioase, iar un medic japonez susține că dacă mănânci una dimineața, efectele sunt uimitoare.

Dieta cu banane, la micul dejun este faimoasă în Japonia. A fost creată de medicul Sumiko Watanabe din Osaka care a slăbit 17 kilograme cu ajutorul ei.

Este benefic să consumi o banană dimineața din mai multe motive:

  • Sursă de energie naturală: Bananele sunt bogate în carbohidrați, cum ar fi glucoza, fructoza și zaharoza, care oferă un impuls de energie rapidă. Consumul unei banane dimineața poate ajuta la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea stării de alertă.
  • Conținut ridicat de potasiu: Bananele sunt o excelentă sursă naturală de potasiu, un mineral important pentru funcționarea adecvată a inimii, a sistemului nervos și a mușchilor. Consumul regulat de banane poate contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și poate reduce riscul de boli cardiovasculare.
  • Bogate în fibre: Bananele sunt o bună sursă de fibre alimentare, care pot ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv. Fibrele contribuie la prevenirea constipației și la menținerea unui tranzit intestinal regulat.
  • Conțin antioxidanți: Bananele conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi.
  • Reglarea nivelului de zahăr din sânge: Consumul unei banane dimineața poate ajuta la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge datorită conținutului lor echilibrat de carbohidrați și fibre. Acest lucru poate fi util în menținerea senzației de sațietate și în controlul poftelor alimentare pe parcursul zilei.

Iată care sunt regulile dietei cu banane.

Mănâncă o banană la micul dejun

Imediat după ce te-ai trezit, bea un pahar de apă la temperatura camerei. La micul dejun trebuie să mănânci doar o banană sau două. Dacă peste 30 de minute îți e încă foame, mănâncă ceva ușor care să nu aibă mai mult de 200 de calorii.

Prânzul și cina

E indicat să iei cina înainte de orele 20.00. Perfect ar fi ca ultima masă din zi să fie la orele 18.00, însă dacă nu reușești poți începe cu orele 20.00 și încerci, treptat, să iei cina din ce în ce mai devreme.

La prânz și cină evită prăjelile și alimentele de tip fast food și sari peste desert. Ridică-te de la masă înainte să te simți plin, japonezii bunesc tehnica 80% sătul.

Bea doar apă la temperatura camerei și ceaiuri neîndulcite. 

Gustare

Dacă ți-e poftă de ceva dulce, poți, totuși să mănânci un pătrățel de ciocolată neagră până la orele 15.00.

Încearcă să dormi 8 ore pe noapte

Fă mișcare, mergi pe jos.

Banane- beneficii și proprietăți Bananele sunt extrem de sănătoase și delicioase. Acestea conțin mai mulți nutrienți esențiali și oferă beneficii pentru digestie, sănătatea inimii și pierderea în greutate.

Ce conțin bananele – valori nutriționale

  • Calorii (kcal) 88
  • Lipide totale 0,3 g
  • Lipide saturate 0,1 g
  • Lipide polinesaturate 0,1 g
  • Lipide mononesaturate 0 g
  • Colesterol 0 mg
  • Sodiu 1 mg
  • Potasiu 358 mg
  • Carbohidrați 23 g
  • Fibre alimentare 2,6 g
  • Zahăr 12 g
  • Proteine 1,1 g
  • Vitamina A 64 IU
  • Vitamina C 8,7 mg
  • Calciu 5 mg
  • Fier 0,3 mg
  • Vitamina D 0 IU
  • Vitamina B6 0,4 mg
  • Vitamina B-12 0 µg
  • Magneziu 27 mg

Reglează digestia

Fibrele alimentare au fost legate de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie îmbunătățită. O banană de dimensiuni medii are aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce face ca bananele să fie o sursă de fibre destul de bună.

Potrivit studiilor, smidonul rezistent din banane nu este digerat de stomac și ajunge în intestinul gros, unde devine hrană pentru bacteriile benefice din intestin.

Reglează nivelul zahărului din sânge

Bananele sunt bogate în pectină, un tip de fibră care conferă cărnii forma sa structurală spongioasă. Bananele necoapte conțin amidon rezistent, care acționează ca fibrele solubile. Atât pectina, cât și amidonul rezistent pot modera nivelul zahărului din sânge după mese și pot reduce pofta de mâncare prin încetinirea golirii stomacului.

Mai mult, bananele se clasează, de asemenea, de la nivel scăzut la mediu pe indicele glicemic (IG), ceea ce reprezintă o măsură – de la 0 la 100 – a cât de repede alimentele cresc nivelul zahărului din sânge.

Potrivit studiilor, valoarea IG a bananelor necoapte este de aproximativ 30, în timp ce bananele coapte se situează la aproximativ 60. Valoarea medie a tuturor bananelor este de 51 Aceasta înseamnă că bananele nu ar trebui să provoace creșteri majore ale nivelului de zahăr din sânge la persoanele sănătoase.

Cu toate acestea, este posibil ca acest lucru să nu se aplice persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, care probabil ar trebui să evite să mănânce o o cantitate mare de banane bine coapte – și să-și monitorizeze cu atenție glicemia dacă o fac.

Țin depresia la distanță

Bananele sunt singurele fructe ce conţin aminoacizi, triptofan şi vitamina B6 care ajută organismul uman să producă serotonin, un produs chimic natural care ameliorează depresia psihică.

Stimulent în dietele de slăbit

Bananele au relativ puține calorii, în raport cu gradul de sațietate pe care îl oferă. O banană medie are puțin peste 100 de calorii – totuși este, de asemenea, foarte hrănitoare și sățioasă. Studiile au dovedit că un consumul semnificativ de fibre din legume și fructe, cum ar fi bananele, a fost în mod repetat legat de scăderea în greutate.

Consumul de banane menține sănătatea rinichilor

Potasiul este esențial pentru controlul tensiunii arteriale și funcția sănătoasă a rinichilor. Ca o bună sursă dietetică de potasiu, bananele pot fi benefice în special pentru menținerea rinichilor sănătoși.

Studiile arată că persoanele care mănâncă banane de 4-6 ori pe săptămână au cu aproape 50% mai puține șanse de a dezvolta boli de rinichi decât cei care nu mănâncă acest fruct. Sursă importantă de antioxidanți Fructele și legumele sunt surse excelente de antioxidanți dietetici, iar bananele nu fac excepție.

Acestea conțin mai multe tipuri de antioxidanți puternici, inclusiv dopamină și catechine. Aceștia sunt legați de multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi un risc redus de boli de inimă și boli degenerative.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: