Din cuprinsul articolului
Rețetă sarmale. Sarmalele pot fi pregătite sănătos şi pot reprezenta o mâncare hrănitoare şi benefică organismului. „Gătite sănătos înseamnă carne slabă, chiar şi de porc, dar slabă.
”Românii însă fug de carnea slabă, adoră grăsimea. Folosesc carnea slabă doar la fripturi. Vă spun din experienţa mea de-a lungul anilor. Se pot face sarmale cu carne de curcan sau carne de pasăre, cu orez brun în loc de orez alb şi niciodată cu smântână deasupra”, a explicat prof. univ. dr. Boli de Nutriție și Metabolism, medic primar Nicolae Hâncu.
Nutriționistul atrage atenția că sarmalele pot fi fierte împreună cu afumătura, dar aceasta nu trebuie consumată. Între straturile de sarmale se pot pune roşii tăiate care împrospătează mult gustul sarmalelor. Este o mică păcăleală! Ai impresia că mănânci afumătură, dar nu faci asta, iar sarmalele preparate astfel sunt excepţionale.
”Persoanelor foarte pretenţioase care cred că sarmalele fără smântână nu sunt sarmale, care sunt afectate pe plan psihic de consumul de sarmale, le spun să folosească iaurt. Dacă nici aşa nu vor, le spun Dumnezeu cu ei! Să consume ceea ce vor că asta e.
Mai e ceva. Varza tocată la sarmale trebuie să fie foarte bine reprezentată, pentru că varza fiartă reprezintă o bogăţie nutriţională. E bogată în fibre, în antioxidanţi şi vitamina C,” adaugă prof. Hâncu.
Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…
Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…
O tânără de 33 de ani a murit după ce medicii i-au spus că simptomele…
Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…
Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a transmis luni, 13 mai, un…
Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…