Categories: Ştiri sănătate

Trucuri ca legumele să arate mereu proaspete

Trucuri ca legumele să arate mereu proaspete sunt folosite de vânzătorii cu experiență. La aceștia am remarcat că legumele și fructele arată, de cele mai multe ori, impecabil. Strălucitoare, în culori vii, frumos așezate, cu un aspect foarte atrăgător.

Care este secretul acestora? Odată ce le aducem acasă, parcă, mirajul dispare. Iar verdețurile strălucitoare și frumos colorate devin parcă mai terne și chiar par mai veștede.

Trucuri ca legumele să arate mereu proaspete. Cum revigorăm salata și ceapa

Dacă salata verde sau ceapa verde sunt cam ofilite și nu mai arată deloc apetisant pentru o salată proaspătă pot fi puse într-un recipient cu apă rece și zeamă de lămâie. Frunzele se vor hidrata, iar lămâia le va face să arate mult mai proaspete aflăm dintr-o revistă de specialitate. După aproape o oră, salata ta va fi iar fragedă.

Beneficiile salatei verzi

Salata verde este o sursă importantă de Zeaxantină (1730 mcg /100) și are un conținut foarte scăzut de calorii – doar 15 kcal la 100 gr de frunze proaspete. De asemenea, salata verde este o sursă importantă de vitamina A.
Frunzele de salată conțin, de asemenea, numeroși fito-nutrienți necesari pentru un metabolism sănătos. Frunzele proaspete de salată sunt o sursă excelentă de vitamina A și de caroteni, dar mai mulți beta-caroteni.

Ridichile ofilite se spală bine, se curăță și se taie felii subțiri, ca pentru salată. Se pun apoi într-un bol, se presară puțină sare și se pune deasupra gheață zdrobită. Temperatura rece și sarea ajută ridichile să se rehidrateze și vor recăpăta textura crocantă și delicioasă.

Trucuri ca legumele să arate mereu proaspete. Aceast lucru le va transforma radical

Pentru a obține aceeași prospețime care v-a cucerit în timp ce erați în magazin, umpleți o sticlă cu pulverizator cu puțină apă rece și folosiți-o pentru a stropi legumele chiar înainte de sosirea oaspeților.

Dacă doriți să serviți musafirilor o salată mediteraneeană sau în stil thailandez, folosirea sticlei de pulverizare pentru a aburi frunzele le va menține ”în formă” mai mult timp. O simplă pulverizare le va transforma radical, făcându-le să arate perfect.

Acest mic truc funcționează pentru orice tip de verdeață cu frunze, dar și pentru alte legume, care, în cutia din frigider încep să se înmoaie și să-și piardă acel luciu.

Trucuri cum se păstrază cel mai bine verdețurile

Chiar și morcovii pe care dorim să-i punem ca garnitură lângă o bucată de friptură, deși arată frumos când sunt tăiați, încep să arate jalnic după ce au stat afară. Un fâs rapid cu sticla cu pulverizator va păstra aspectul de proaspăt și le va reda culoarea.

Pentru a prelungi durata de viață a verdețurilor, multe gospodine le pun direct la frigider, însă aceasta nu este cea mai bună variantă întrucât nu mai au aceeași aromă.

Cea mai bună metodă pentru a păstra verdețurile mai mult timp este să le înveliți într-un prosop de bucătărie umed şi abia apoi să le depozitați în frigider.

O altă metodă pentru păstrarea verdețurilor este cu șervețele de hârtie. Acestea se umezesc apoi se înfășoară frunzele și se depozitează în sertarul de legume al frigiderului. În acest fel vă asigurați că veți avea pătrunjel proaspăt, mărar sau leuștean cel puțin 7, chiar 10 zile!

Recent Posts

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

o oră ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

2 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

2 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

3 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

3 ore ago

Lipsa acestei vitamine predsipune la demență și insuficiență cardiacă. Aproape jumătate dintre vârstnici au carență

Aproape jumătate dintre persoanele vârstnice se confruntă cu lipsa unei vitamine esențiale pentru creier.  Datele…

4 ore ago

Citeste si: