Tulburări de alimentație: Care sunt semnele care ar trebui să ne îngrijoreze?

Tulburări de alimentație. Milioane de oameni din întreaga lume suferă de tulburări de alimentație. Și nu este întotdeauna ușor să depistezi semnele la timp. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai informați posibil.

Tulburarile de alimentare sunt caracterizate printr-o dereglarea persistenta a alimentarii sau a comportamentului de alimentare rezultatul fiind afectarea consumului și absorbției alimentelor cu impact semnificativ asupra sănatatii fizice și funcționarii psihosociale.

Apar modificări frecvente ale greutății

Schimbările semnificative și frecvente ale greutății pot fi un semn. Persoanele cu anorexie nu pot menține o greutate normală, în timp ce pacienții cu bulimie nervoasă pot avea o greutate normală, dar sunt obsedați de pierderea în greutate.

Este constant preocupat de greutatea lui

Dacă vorbește în mod constant despre ce simte despre corpul său și că vrea să slăbească câteva kilograme, există riscul unei tulburări de alimentație, potrivit Pro News.

Pacienții cu anorexie, de obicei, nu vor să recunoască cât kilograme au pierdut și încă se consideră supraponderali.

Manancă prea mult

Dacă unele persoane au tendința de a mânca cantități excesive de alimente nesănătoase (cum ar fi înghețata sau ciocolata), poate exista o problemă cu supraalimentarea, în care alimentele acționează ca o relaxare pentru persoana respectivă, dar apoi vinovăția îi rupe. psihologie și relația cu corpul său.

Face prea mult sport

Exercițiile fizice excesive pot fi asociate fie cu anorexie, fie cu bulimie. Acest lucru este extrem de periculos, deoarece exercițiile fizice dincolo de rezistența noastră și ceea ce este considerat permis poate avea consecințe dezastruoase pentru corpul nostru.

Căderea părului

O persoană care suferă de anorexie sau bulimie este foarte probabil să nu primească vitaminele și substanțele nutritive necesare, iar acest lucru se vede în sănătatea părului său.

Obsesia pentru mâncare

Dacă această persoană vorbește în mod constant despre mâncare și când și cât de mult va mânca îi determină programul de viață, este foarte probabil să existe o problemă de tulburare de alimentație. Dacă această persoană a pus mari restricții în alimentația sa, este și un semn de pericol.

Deteriorarea sănătății

Tulburările de alimentație au consecințe teribile asupra organismului, așa că o persoană care suferă de anorexie va prezenta și simptome suplimentare de sănătate precară, cum ar fi oboseală, slăbiciune, tensiune arterială scăzută. Problemele esofagiene sunt, de asemenea, frecvente în cazurile de vărsături cronice după masă.

 

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

25 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

55 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică