Ulciorul sau orjeletul, infecția pleoapei. De ce apare și cum se tratează

Orjeletul numit popular ulcior este o infecție localizată la una dintre glandele sebacee de la baza unei gene. Infecția poate să apară fie la interior, fie la exteriorul pleoapei și poate să apară la orice categorie de vârstă.

De regulă, ulciorul dispare în câteva zile și nu lăsă urmări asupra ochiului. Însă dacă în 48 de ore roșeața ochiului nu dispare și pleoapa se umflă în continuare, trebuie să mergi la medicul specialist oftalmolog pentru un tratament adecvat.

De cele mai multe ori la baza infecției se află Stafilococul auriu. Și obiceiul de a freca tot timpul ochiul când ai mâinile murdare dar și igiena slabă în zona oculară pot să fie cauze care favorizează apariția ulciorului. Este esențial să nu împrumuți prosopul și obiectele de igienă, iar dacă mergi la piscină sau la bazin să ai grijă ca apa bazinului să fie curată. Ideal este ca la bazin să porți ochelari de protecție.

Primele semne și manifestări ale ulciorului sunt: durerea sau senzația de arsură, înroșirea pleoapei, umflarea zonei respective. Dacă ulciorul este localizat extern șanse de a se vindeca se la sine sunt mari, însă atunci când acesta este intern, sunt necesare proceduri realizate de medic, de multe ori intervenția chirurgicală pentru scoaterea lui.

Diagnosticul se realizează în cabinetul medicului specialist oftalmolog care de multe ori realizează din zona cu puroi o antibiogramă. În felul acesta, tratament este cel mai corect de prescris.

În ce constă tratamentul:

Înainte de a merge la medic, imediat ce a apărut ulciorul poți pune comprese reci, cu apă sau gheață pe locul respectiv. Acestea au rolul de a grăbi evacuarea puroiului. În cazul în care infecția nu trece, medicul poate prescrie antiinflamatorii și picături care au antibiotic sau unguent cu antibiotic. Un rol important în are și igiena locală. Atenție! Medicii avertizează că sub nicio formă, niciodată nu trebuie să încerci măcar să scoți singură puroiul sau să storci ulciorul deoarece pot să apară complicații grave.

Printre complicațiile posibile ale ulciorului se regăsesc: conjunctivita sau infecția coreneei.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra