Categories: Stil de viaţă

Un bărbat a murit pe loc după ce a băut această băutură prea repede

A murit pentru că a băut prea repede. Un tânăr de 23 de ani, din Africa de Sud a murit pe loc după ce a dat pe gât o sticlă întreagă de Jägermeister au precizat autoritățile locale.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, participase la un concurs de băutură în Limpopo, când a consumat băutura care are un conținut de alcool de 35%.

Ziarul local Sowetan Live, citat de LAD Bible, relatează că bărbatul s-a prăbușit imediat și a fost transportat de urgență la un spital din apropiere, unde a fost declarat mort.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Limpopo, Brig Motlafela Mojapelo, a declarat că incidentul a avut loc într-un magazin de băuturi alcoolice din satul Mashamba, unde a fost organizat un concurs pentru a vedea cine poate bea cel mai repede o sticlă întreagă de Jägermeister.

A fost oferit un premiu în bani în valoare de 200 de randi, adică aproximativ 12 euro.

Organismul nu poate procesa mai mult de o unitate de alcool pe oră

Consumul iresponsabil de alcool (Binge drinking) este descris ca fiind „consumul unei cantități mari de alcool într-un interval scurt de timp”, potrivit organizației caritabile Drink Aware. Organismul nostru poate procesa, de obicei, o unitate de alcool pe oră, deși acest lucru diferă ușor de la o persoană la alta. Umplându-vă organismul cu cantități mari de alcool, vă expuneți unui risc mai mare de a vă intoxica cu alcool și de a avea probleme de sănătate pe termen lung, mai anunță organizația.

„Atunci când bei alcool, acesta intră direct în sânge și este transportat la creier. Vederea se poate încețoșa, coordonarea scade, iar memoria este afectată. Consumul excesiv de alcool poate, de asemenea, să îi facă pe oameni să leșine”, a declarat Martin Preston de la centrul de dezintoxicare Delamere pentru The Mirror.

„Când alcoolul suprimă hormonii, poate provoca deshidratare, ceea ce poate contribui la cât de gravă este mahmureala pe care o aveți a doua zi”, a adăugat Preston.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

38 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică