Categories: Ştiri sănătate

Un elev a murit de epuizare după ce a fost forțat de profesorul de sport să alerge pe caniculă

Din cuprinsul articolului

Un ele de 12 ani din California a murit de epuizare în timpul unei ore de educație fizică, după ce a fost obligat, de către profesorul său să alerge în timp ce afară erau 32 de grade Celsius. Băiatul a implorat pentru apă și ajutor înainte de a se prăbuși și a rămâne inconștient pe teren.

Yahshua ‘YaYa’ Robinson, un elev de gimnaziu din California, a căzut pe teren în jurul orei 11 dimineața într-o zi de marți. Când personalul medical a ajuns la fața locului, au transportat de urgență băiatul la spital, dar, din păcate, acesta a intrat în stop cardiac și a decedat, conform relatărilor publicate în Daily Mail.

A cerut ajutor și apă

Se pare că adolescentul a fost obligat să alerge în mod continuu în condiții de căldură, la 32 de grade Celsius și nu avea la dispoziție apă. Amarna Plummer, mătușa băiatului, a dezvăluit pentru presa locală că Yahshua nu dispunea de echipament sportiv pentru ora de educație fizică și a fost obligat să alerge ca formă de pedeapsă, ceea ce i-a provocat starea de rău. Ea a explicat: „Întindea mâna către profesor spunându-i că are nevoie de apă. A spus că nu poate respira. Le spunea copiilor asta.”

În încercarea de a ajuta părinții să acopere cheltuielile pentru înmormântare, mătușa băiatului a creat o pagină de donații pe GoFundMe. Pe această pagină, familia a menționat că temperaturile extreme din anumite zone din California de Sud ar fi putut contribui la decesul tragic al fiului lor. În momentul în care tânărul se afla pe teren, temperaturile au atins 32 de grade Celsius. Familia copilului cere ca cineva să fie tras la răspundere pentru tragedia petrecută.

Incidentul a avut loc la începutul noului an școlar, pe data de 9 august. Părinții lui Robinson și cei trei frați ai lui se străduiesc să facă față acestei pierderi premature și au afirmat că sunt „încă în stare de șoc și neîncredere”. Ei îl descriu pe fiul lor ca fiind „un copil strălucit, talentat și plin de iubire, care avea un viitor promițător înaintea lui”. Familia așteaptă în continuare raportul oficial al autopsiei copilului pentru a clarifica circumstanțele exacte ale decesului său tragic.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

22 de secunde ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

30 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

60 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică