Adevărul despre margarină. Un gastroenterolog spulberă toate miturile: Nu conține aproape niciun element nociv care ar putea afecta negativ sănătatea

Din cuprinsul articolului

Fiecare dintre noi a auzit cel puțin o dată că este dăunător să consumăm margarină, precum și să o folosim pentru a pregăti mâncăruri și deserturi.

Se spune că acest tip de unt este periculos pentru frumusețe, sănătate și chiar pentru viață. Consumul său contribuie la o creștere rapidă a colesterolului rău din sânge.

Care este adevărul despre margarină?

În ciuda acestor afirmații, gastroenterologul rus Dr. Ilya Nevzorov asigură că, chiar și în cazul consumului zilnic de margarină, nu va exista niciun rău deosebit pentru sănătate.

„Adevărul este că în urmă cu 40-50 de ani produsul era fabricat printr-o tehnologie, iar astăzi – prin alta. Prin urmare, dacă pe atunci era cu adevărat dăunător atât pentru siluetă, cât și pentru sănătatea sistemului cardiovascular, astăzi poate fi considerat chiar mai util decât uleiul pe care îl cumpărăm din hipermarketuri”, spune medicul.

În vechile metode de producție, margarina era produsă în așa fel încât se formau și acizi grași trans, care sunt provocatori de boli cardiovasculare. Aceste substanțe sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea umană. Prin urmare, este mai bine să nu le avem deloc în alimentație.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Astăzi, tehnologia modernă face posibilă evitarea acestora. Transisomerii din margarina secolului XXI nu reprezintă mai mult de două procente. În plus, untul, la fel ca acum 50 de ani, conține transisomeri naturali și mult mai mult – până la 8 la sută”, spune gastroenterologul.

Potrivit acestuia, acest lucru se datorează particularităților regimului alimentar al vacilor din al căror lapte se produce untul. „Astăzi puteți folosi în siguranță margarina la gătit și la copt. Ea nu conține aproape niciun element nociv care ar putea afecta negativ sănătatea umană.

Dimpotrivă, dimpotrivă, un produs fabricat pe bază de materii prime vegetale conține doar acizi grași nesaturați utili. Oamenii de știință au demonstrat că aceștia au un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol din sânge”, spune expertul.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

28 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra