Un măr pe zi ține doctorul departe!

Datorită conținutului crescut de antioxidanți și fitonutrienți, merele previn dezvoltarea cancerului, a hipertensiunii, a diabetului și a bolilor de inimă.

Merele conțin următorii nutrienți importanți:

  • Vitamina C – un antioxidant natural puternic ce crește rezistența organismului la infecții și protejează împotriva efectelor dăuntoare ale radicalilor liberi, potrivit University of Maryland Medical Center.
  • Complexul de vitamie B (riboflavină, tiamină și vitamina B 6) – aceste vitamine sunt cheia menținerii sănătății globulelor roșii și a sistemului nervos.
  • Fibre alimentare – potrivit National Health Service, o dietă bogată în fibre previne dezvoltarea bolilor și creșterea colesterolului rău.
  • Fitonutrienți – merele sunt bogate în compuși polifenolici. Acești fitonutrienți protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
  • Minerale precum calciu, potasiu și fosfor.

Mai multe cercetări sugerează că merele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din dietă.

Merele mențin creierul sănătos și previn demența

Conțin un antioxidant denumit quercetină care reduce moartea celulară cauzată de oxidarea și inflamarea neuronilor, potrivit unei cercetări realizate la Universitatea din Quebec.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell au descoperit că merele protejează neuronii împotriva stresului oxidativ, reducând astfel riscul de boli neurodegenerative precum Alzheimerul.

Reduc riscul apariției accidentului vascular cerebral (AVC)

Un studiu care a inclus 9 208 de bărbați și femei a scos la iveală că cei care au mâncat mai multe mere pe o perioadă de 28 de ani au avut cel mai mic risc de AVC.

Scad colesterolul rău

Un grup de cercetători de la Universitatea din Florida au demonstrat că merele sunt într-adevăr alimente minune. Ei au descoperit că femeile în vârstă care mănâncă mere în fiecare zi au un nivel de colesterol rău cu 23% mai scăzut și cu 4% mai mult colesterol bun.

Reduc riscul de diabet

Merele scad, de asemenea, și riscul de diabet. Un studiu care a inclus 187.382 persoane a arătat că cei care mănâncă trei porții de mere, struguri, fructe de pădure sau pere, pe săptămână își reduc cu 7% riscul de diabet de tip 2.

Combat cancerul de sân

Un măr pe zi ajută la prevenirea cancerului de sân, conform unei serii de studii realizate la Universitatea Cormell.

 

Recent Posts

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

18 minute ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

47 de minute ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

o oră ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

2 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

2 ore ago

Înlocuitor pentru un medicament antiinflamator. Poți să iei asta, fără prescripție medicală

Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…

3 ore ago

Citeste si: