Categories: Ştiri sănătate

Un medic a spus la ce pericole sunt expuse femeile cu sindromul ovarelor polichistice și menopauza timpurie

Un medic a spus la ce pericole sunt expuse femeile cu sindromul ovarelor polichistice și menopauza timpurie, în special la cele care au sub 40 de ani!

Potrivit experților, mitul potrivit căruia femeile aflate la premenopauză suferă mai puțin de boli de inimă decât bărbații este nefondat, în timp ce aceștia avertizează că accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă și pierderea vieții după un atac de cord sunt mult mai frecvente la femei.

Femeile aflate la premenopauză suferă boli de inimă?

„Deși riscul de evenimente cardiovasculare este mai mic la femei, se știe că acestea au o rată mai mare de pierdere a vieții după o boală cardiacă cu debut brusc”, spune Șugdem Koca, cardiolog la Spitalele Universitare Yeditepe. relatează Sabah.

„În cercetarea motivelor pentru acest lucru, s-a constatat că există diferențe de gen în ceea ce privește bolile cardiovasculare. În primul rând, s-a constatat că femeile au mai puțin acces la tratamente precum angiografia, chirurgia pe cord deschis și dispozitivele cardiace.

În cazul femeilor de „Sub 55 de ani, utilizarea angiografiei și a stentingului în cazurile de atac de cord este mai puțin frecventă decât la alți pacienți, ceea ce duce la mai multe evenimente adverse și pierderi de viață în urmărirea acestor pacienți”, a spus ea.

Koja a spus că acest lucru nu este suficient pentru a explica ratele diferite între sexe, așa cum se observă în cercetarea recent publicată.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Chiar și după primirea angiografiei și a stentingului pentru fiecare grupă de vârstă, indiferent de sexul pacientului, se observă diferențe între femei și bărbați. Chiar dacă sunt luați în considerare toți ceilalți factori de risc și se efectuează intervenții adecvate în cazul atacului de cord, riscul de accident vascular cerebral pe termen scurt și lung, de insuficiență cardiacă sau de pierdere a vieții la femei este de două până la trei ori mai mare decât la bărbați”, a spus ea.

Cercetările arată că femeile trebuie să fie atente la alimentație, să facă exerciții fizice și să evite obiceiurile dăunătoare, cum ar fi fumatul, pentru a-și păstra inima sănătoasă. Femeile care au tensiune arterială ridicată sau diabet în timpul sarcinii prezintă un risc crescut de boli de inimă și de vase de sânge pe termen lung.

Sindromul ovarelor polichistice și menopauza timpurie – în special sub 40 de ani – fac, de asemenea, ca femeile să fie predispuse la boli de inimă.

Monitorizarea atentă a femeilor cu aceste diagnostice din punct de vedere cardiologic asigură că se pot lua măsuri de precauție timpurii în ceea ce privește posibilitatea unui atac de cord.

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la sănătatea cardiacă a femeilor și faptul de a nu rata controalele cardiace regulate este de mare importanță pentru a preveni rezultatele adverse, spun medicii.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

6 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

7 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

8 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: