Categories: Ştiri sănătate

Un medicament pentru epilepsie oferă o protecție articulară surprinzătoare împotriva artritei

Un medicament pentru epilepsie poate găsi în curând un nou scop în medicină – tratarea a milioane de pacienți care se confruntă cu osteoartrita.

Cercetătorii de la Yale au descoperit că medicamentul carbamazepina blochează, de asemenea, o genă specifică legată de degenerarea articulațiilor. Boala degenerativă provoacă de obicei rigiditate articulară și durere, care pot deveni debilitante pentru pacienți.

În prezent, cele mai bune tratamente includ analgezice și exerciții fizice pentru a reduce greutatea articulațiilor. Cu toate acestea, acestea nu sunt un remediu pentru degenerarea progresivă pe care o suferă pacienții.

Medicament pentru epilepsie, protecție surprinzătoare împotriva artritei

Stephen G. Waxman de la Yale observă că proteinele specializate cunoscute sub numele de canale de sodiu pot juca un rol cheie în sentimentele noastre de durere. Aceste canale din membranele celulare produc impulsuri electrice în interiorul celulelor „excitabile” din mușchi, din sistemul nervos și chiar din inimă.

Waxman a identificat unul dintre aceste canale în special, Nav1.7, ca un transmițător cheie al semnalelor de durere. Noul studiu, publicat în Nature, a descoperit că Nav1.7 este prezent și în celulele „non-excitabile”, care ajută la menținerea sănătății articulațiilor și, de asemenea, produce colagen.

Aceasta a fost o descoperire importantă, deoarece osteoartrita rezultă din defalcarea cartilajului dintre articulații, de obicei în mâini, șolduri și genunchi. Când cercetătorii au șters genele Nav1.7 din celulele producătoare de colagen, schimbarea a încetinit semnificativ degenerarea articulațiilor la șoarecii cu boală.

Aceste experimente au mai descoperit că carbamazepina, un blocant al canalelor de sodiu folosit de pacienții cu epilepsie, a oferit o protecție puternică împotriva leziunilor articulare la acești șoareci.

Descoperirea nu numai că oferă un alt tratament pentru pacienții cu artrită, dar deschide și o nouă cale de cercetare care ar putea crea un remediu pentru această afecțiune în viitor.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

60 de minute ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

o oră ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

2 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

2 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

3 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar