Categories: Ştiri sănătate

„Un nor toxic vine din Ucraina”. Zvon sau realitate? Ministrul Mediului oferă explicații

Din cuprinsul articolului

Recent, în mediul online au apărut tot mai multe informații despre un nor toxic, aflat deasupra României. Acesta ar fi provenit din Ucraina și s-ar fi format din cauza bombardamentelor.

Acest lucru, însă, nu ar putea fi mai fals, anunță autoritățile. Nu există nori toxici deasupra României, subliniază oficialii. Această știre a produs multă dezinformare, însă nu este reală și nu trebuie să ne facem griji în această privință.

De asemenea, autoritățile monitorizează cu atenție activitatea de lângă Cernobîl.

Nor toxic deasupra României – FALS!

Tánczos Barna, ministrul Mediului, asigură că nu trebuie să credeam astfel de afirmații. Acestea nu sunt adevărate și nu există, de fapt, niciun risc.

Nu există motive de îngrijorare legate de probleme de poluare generate de efectele războiului din Ucraina, dă din nou asigurări ministrul Mediului.

Tánczos Barna a respins azi categoric scenariul intens vehiculat în ultimele zile, legat de pericolul unui nor poluant care ar ameninţa România.

Am monitorizat din oră în oră evoluția fenomenelor meteorologice și mișcarea maselor de aer în această perioadă. Nu a existat și nu există nici un risc ca orice nor care să conțină poluanți să se îndrepte către România.

Am făcut același lucru și cu sursele de apă din Polonia, am avut contacte directe cu specialiștii din Polonia, din Ungaria, din Moldova, când s-a putut şi cu colegii din Ucraina.

Toate aceste date se transmit și se consolidează la nivel european în acel Centru Copernicus care după aceea face prognozele.

Toate prognozele arată că n-a fost, n-a existat un pericol și nici în momentul de față nu există nici un pericol ca aceşti poluanți din zona de război să vină în România.

Dinspre Cernobîl, monitorizăm radiațiile, validăm datele în fiecare zi. Radiațiile în această perioadă de când a început războiul nu au crescut deloc, toate valorile sunt la nivel normal”, a explicat Tánczos Barna, ministrul Mediului, potrivit RRA.

Recent Posts

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

8 secunde ago

Cum arată femeia din spatele vocii de la „Ora exactă”. Cât au durat înregistrările pentru fraza celebră „la semnalul următor va fi ora…”/ VIDEO

Cum arată femeia din spatele vocii de la "Ora exactă". Află cât au durat înregistrările:…

30 de minute ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

o oră ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

2 ore ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

2 ore ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

3 ore ago

Citeste si: