Categories: Ştiri sănătate

Un nou azil al groazei în București, descoperit în urma unui apel la 112! Bătrâni înghesuiți la subsol, întinși pe saltele

Încă un azil al groazei descoperit de autorități în București, care se numea, în mod ironic, „Vecinul cel Bun”.  Acolo se aflau 50 persoane, iar 18 dintre acestea au fost găsite la demisolul clădirii, dormind pe saltele aruncate direct pe jos şi pe o canapea.

Descoperirea șocantă a fost făcută după ce o persoană a sunat la 112 și vine doar după o lună după ce imaginile cu bătrânii, înfometați și bătuți dintr-un azil din Voluntari, au făcut înconjorul țării și au dus la demisiile a doi miniștri.

Un nou azil al groazei în București, descoperit în urma unui apel la 112! Bătrâni înghesuiți la subsol, întinși pe saltele și o canapea

În timpul verificărilor, patronul a recunoscut că azilul nu are autorizație de funcționare și că a mai fost amendat în trecut, după o serie de alte controale.

„La data de 22.08.2023 orele 23:23 Secția 16 Poliție a fost sesizată prin apel 112, de către o persoană anonimă cu privire la faptul că la adresa din București, strada Alunişului nr. 199, sector 4, funcționează un azil de bătrâni unde aceștia sunt cazați în condiții improprii.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadul Sectiei, iar în urma verificărilor efectuate s-au stabilit următoarele: La adresa în cauză funcționează azilul de bătrâni „La Vecinul cel Bun”, iar în locație au fost identificate un număr de 50 persoane aflate în întreținere, dintre care 18 se aflau la demisolul clădirii, dormind pe diverse saltele şi o canapea.

Administratorul azilului a declarat verbal că persoanele care dormeau la subsol au fost cazate în acel loc, deoarece la etajele superioare ale azilului se efectuau lucrări de renovare, dispuse în controalele anterioare de instituțiile cu atribuții în domeniu.

De asemenea aceasta a precizat că societatea a mai fost sancţionată contravenţional anterior pentru încălcarea legislației in domeniu şi că la acest moment aceasta nu deţine licență de funcționare, fiind în curs de obținere.

La fața locului s-au deplasat echipaje SMURD, SABIF, Pompieri şi DGASPC, care au efectuat verificări specifice. În urma evaluărilor efectuate de către medici s-a constatat faptul că persoanele cazate nu se aflau în situații ce ar fi necesitat transportul la unitățile spitaliceşti, aceştia prezentând probleme de sănătate specifice vârstei înaintate”, se arată în comunicatul poliției.

Azilul a fost închis în iulie

Având în vedere aceste aspecte nu s-a dispus transportarea la spital sau relocarea vreuneia dintre persoanele în cauză.

În aceste condiții, la ”Vecinul cel Bun” ar fi fost instituită paza cu un echipaj de poliție, precum şi cu un echipaj al Jandarmeriei. De asemenea, acolo a rămas un echipaj medical, pentru a prelua persoane în caz de nevoie.

Potrivit surselor, azilul în cauză a fost închis în urma unui control efectuat în luna iulie.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: