Un nou tratament care înlocuiește insulina, disponibil pentru pacienţii de diabet

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat o nouă terapie pentru diabetul de tip 1, prin care persoanele cu această afecțiune primesc celule pancreatice donate capabile să producă insulină.

Prima terapie celulară pentru diabetul de tip 1 a fost aprobată de către Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) la 28 iunie.

Medicamentul, denumit Lantidra, constă într-o perfuzie de celule pancreatice producătoare de insulină de la un donator decedat. Este primul tratament aprobat pentru persoanele cu diabet de tip 1 care nu își pot regla nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul injecțiilor sau perfuziilor standard de insulină, conform NewScientist.

Lantidra este o perfuzie unică care administrează celule pancreatice de la donator în vena principală a ficatului. Cei care o primesc trebuie să ia medicamente imunosupresoare pentru a împiedica sistemul lor imunitar să deterioreze celulele donatorului, care secretă insulină.

Ce categorie de pacienţi poate folosi noua terapie

În prezent, medicamentul este aprobat pentru adulții cu diabet de tip 1 care se confruntă cu episoade repetate de glicemie foarte scăzută în ciuda unui control intens și a unei educații intense privind diabetul.

Diabetul de tip 1 este o afecțiune cronică în care sistemul imunitar al organismului atacă din greșeală celulele din pancreas care produc insulină. Hormonul ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge prin deplasarea glucozei din sânge în celule pentru energie.

Persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să își verifice nivelul de zahăr din sânge de mai multe ori pe zi și să își administreze insulină în mod corespunzător pentru a menține aceste niveluri într-un interval sigur.

FDA a luat această decizie pe baza a două studii clinice în care 30 de participanți au primit între una și trei perfuzii de medicament. Aproximativ 70% dintre aceștia nu au mai avut nevoie să ia insulină timp de un an sau mai mult după perfuzie, iar 30% nu au avut nevoie să o ia timp de peste cinci ani.

Recent Posts

Grăsimea de pe brațe ar putea prezice riscul de fracturi ale coloanei vertebrale, la persoanele de peste 50 de ani

Măsurarea masei totale de grăsime din brațe ar putea ajuta la prezicerea riscului de fracturi…

20 de minute ago

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

51 de minute ago

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

o oră ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

2 ore ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

2 ore ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

3 ore ago

Citeste si: