Categories: Ştiri sănătate

Un nou val Covid în această țară europeană. Îndemnul autorităților: „Renunțați la petrecerea de Crăciun!”

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut dramatic în această țară europeană și autoritățile îndeamnă oamenii să renunțe la petrecerile de Sărbători. Austria și în special Viena se confruntă cu un noul val Covid care exercită presiuni semnificative asupra sistemului de sănătate al țării.

Hans-Peter Hutter, expert în medicină de mediu la MedUni Viena, a subliniat că oamenii reacționează doar atunci când situația devine deja critică.

„Nu s-au învățat prea multe din ultimii ani. Oamenii reacționează doar atunci când deja doare. De regulă, accentul se pune pe responsabilitatea personală, însă acest lucru nu este vizibil în ultimele luni, altfel nu ar exista această creștere”, a declarat, într-un interviu pentru Heute, Hans-Peter Hutter, specialist în medicină de mediu la MedUni Viena.

Peste 1.000 de persoane sunt internate în spitalele austriece din cauza infecției cu SARS-CoV-2 în prezent. În plus, în perioada 4-10 decembrie, 41.690 de asigurați ai sistemului de sănătate din Austria au fost în concediu medical din cauza coronavirusului, un număr de două ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Hutter a remarcat dificultatea în evaluarea reală a numărului de infecții, deoarece raportarea și testarea nu mai sunt obligatorii. El a subliniat că situația este extrem de îngrijorătoare, menționând schimbările meteorologice care au determinat oamenii să petreacă mai mult timp în interior în luna decembrie.

„Renunțați la petrecerea de Crăciun!”

Expertul a atras atenția asupra faptului că numărul infecțiilor va continua să crească, deoarece mulți oameni infectați sunt asimptomatici sau minimal simptomatici și lipsesc măsurile adecvate de protecție.

Hutter a avertizat că varianta nouă a virusului ar putea fi mai rezistentă, deoarece imunitatea colectivă a scăzut. El a încurajat populația să evite adunările mari și să renunțe la anumite activități festive, exprimând îngrijorarea pentru potențialul pericol pentru sănătatea publică și a îndemnat la evaluarea riguroasă a riscului pentru a proteja familiile și cei dragi.

„Acolo unde sunt adunări mari de oameni, gândiți-vă dacă vreți cu adevărat să mergeți. Renunțați la petrecerea de Crăciun! Evaluați riscul și gândiți-vă la familie, la cei dragi”.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

10 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

11 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

12 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: