Categories: Ştiri sănătate

Un român de 111 ani și 231 de zile, recunoscut oficial ca cel mai longeviv bărbat în viaţă al planetei, a primit certificatul de la Guinness World Records la un an după moartea sa

Un român de 111 ani și 231 de zile, recunoscut oficial ca cel mai longeviv bărbat în viaţă al planetei, a primit certificatul de la Guinness World Records la un an după moartea sa.

Din păcate, în urmă cu un an, pe 27 iunie 2020, a încetat din viață Dumitru Comănescu, românul în vârstă de 111 ani și 231 de zile, care timp de o lună a fost cel mai vârstnic bărbat din lume. Bărbatul fusese decorat în urmă cu doar câteva zile de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriahală, cel mai înalt ordin al Bisericii Ortodoxe Române, pentru mireni.

Un român de 111 ani, cel mai longeviv bărbat în viaţă al planetei

Dumitru Comănescu fusese declarat cel mai vârstnic bărbat din lume pe 28 mai 2020, după moartea britanicului Robert Weighton. Din păcate, certificatul oficial a ajuns în posesia familiei abia acum, la un an de la moartea sa.

„Guinness Book a recunoscut, după lungi verificări, recordul străbunicului meu și a trimis acum diplomă oficială. Este pentru prima dată în Europa de Est când cineva atinge acest record.”, a anunțat, marți, strănepoata lui Dumitru Comănescu.

„Regretăm nespus trecerea în neființă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineață! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecție despre viață si credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăși și a învinge marile, dar și micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate și înțelegere.

Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului VIEȚI CENTENARE, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului București și, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viață, din lume.

Gândurile sale frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit drept în ochi viața, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită caldură si bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile și îndemnurile optimiste și ne-a lăsat amintiri de neuitat!”, se arăta într-un comunicat al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), în iunie 2020.

Secretul longevității. Cum trăiești să ajungi la 111 ani?

Născut pe 8 noiembrie, 1908, în Provița de Jos, județul Prahova, Dumitru Comănescu a fost de profesie inginer agronom. Dumitru Comânescu declara că ceea ce l-a ajutat să atingă o vârstă atât de frumoasă a fost, în primul rând, voia lui Dumnezeu. Apoi gena și puterea de a vrea să trăiască. Potrivit acestuia, iubirea şi echilibrul sunt “secretele” vieţii lungi, iar dorinţa de a învăţa i-a păstrat mintea ageră.

„În primul rând cred că Dumnezeu, prin gena şi puterea pe care mi le-a dat. Dar sigur şi factorii de zi cu zi au fost foarte importanţi. Am avut o viaţă cumpătată, fără exagerări. Familia m-a ajutat enorm, fiica şi ginerele meu au avut grijă de mine în ultimii 30 de ani.

Iar în ultimii ani cei mai grei, soţia nepotului meu, care este nutriţionist m-a ajutat cu o dietă specială, care deasemenea a contribuit să îmi menţină vitalitatea. Şi, în general, toată energia pozitivă şi iubirea pe care am primit-o de la nepoţi şi strănepoţi”, declara în urmă cu un an cel mai longeviv bărbat în viaţă al planetei, potrivit life.ro.

Cât despre cele mai frumoase amintiri, Dumitru Comănescu mărturisea că sunt cele legate de familie și care dau sens vieții.

„Cu siguranţă tot ce este legat de familie, de toate generaţiile, de toate sărbătorile petrecute împreună. Acestea sunt momentele care ne ţin până la urmă”, mai spunea

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

22 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

52 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică