Categories: Stil de viaţă

Un tăietor sub limbă susține că poate vindeca hepatita, ciroza și psoriazisul. Ce spun medicii?

Cornel Ciobanu  e vraci cu acte în regule: are blog și cabinet la Lupeni, în Hunedoara, totul pe firmă. Cu o lamă și două mișcări scurte, dar sigure, susține că a lecuit 50.000 de oameni din țară și din străinătate de bolile pământului. De la colesterol și tensiune până la diabet, hepatite și ciroză, pe principiul că toate relele se trag de la sângele intoxicat. E văzut drept ultimul tăietor sub limbă din România și din Europa. Nu umblă cu dovezi științifice, spune că îl recomandă practica. I s-a dus vestea din gură în gură și s-a trezit la ușă cu muncitori, măturători, manageri de top și parlamentari deopotrivă.

Vinișoarele de sub limbă, canal de deversare pentru toxine

În era injecțiilor fără ac și a operațiilor fără bisturiu, pare utopie că, într-un colț al țării, cineva mai vindecă bolnavii pe capete într-un fel atât de rudimentar. Tăiatul sub limbă este o practică la fel de veche ca folosirea ventuzelor, „trasul” picioarelor lovite și descântecul care scapă de deochi.

Aceste practici țărănești își trăiesc ultimele zile, odată cu stingerea ultimilor vraci populari, dar Cornel Ciobanu, tăietor din tată în fiu, ține tradiția vie.

Secretul vindecărilor miraculoase pare simplu: sub limbă sunt două vinișoare care comunică cu ficatul și fierea, pe partea dreaptă și cu inima, splina și pancreasul, pe partea stângă. Vinișoarele acestea sunt ca un canal de deversare, unde se acumulează toxine. Când vasele sunt suprasaturate, toxinele ajung în sânge și de 2-3 ori pe an, trebuie tăiate ca să se scurgă sângele rău.

„Dacă sângele e toxic, scade imunitatea și întregul organism se poate îmbolnăvi. Mai întâi ficatul, apoi bila, splina, pancreasul și tot așa”, încearcă o comparație vraciul.

„N-am nevoie de analize, văd bolile-n sânge”

Tăiatul sub limbă nu e la îndemâna oricui: îți trebuie har și dexteritate. „S-a umplut pământul de tăietori sub limbă, dar nu toți respectă procedurile: igienă și unghi de incizie, ca să nu îi provoci omului o ditamai hemoragia și să se cicatrizeze bine”, precizează tămăduitorul.

La 14 ani, Cornel Ciobanu a testat metoda pe propria-i piele. Cei mai mulți „pacienți” vin cu inima strânsă și înghețați de frică, dar pleacă ușurați, văzând că s-au stresat degeaba, și regenerați din cap până-n picioare. Procedura rudimentară se execută modern, cu instrumente de unică folosință, care se desigilează în fața omului. Cu o lamă fină se crestează ușor vasele de sânge de sub limbă.

„Durează o jumătate de secundă, iar pacienții nici nu simt mai mult de o pișcătură. Cam un minut durează scurgerea sângelui, iar în zece minute pot să mănânce ce vor”, ne liniștește tăietorul.

Vraciul susține că procedura te ajută să scapi de colesterol, tensiune mare, hepatite de toate tipurile, acnee severe, psoriazis și varice. Cornel Ciobanu nici n-are nevoie de analize de laborator ca să citească bolile omului, le vede direct în sângele scurs.

„Dacă are niște ațișoare prin el, acelea sunt depuneri de grăsime, ateroame cum spune medicii, adică trigliceride și colesterol mare. Dacă e foarte închis la culoare, înseamnă că omul are o afecțiune hepatică, dacă are o spumă roșiatică-suferă de diabet sau de HIV. Previziunile s-au adeverit întotdeauna”, spune mândru tămăduitorul.

Nu taie sub limbă doar bolnavi, ci și oameni sănătoși, preventiv. „Eu m-am tăiat a 41-a oară acum trei săptămâni. Pentru detoxifiere, este bine să facem asta de 2-3 ori pe an”, recomandă „doftorul”.

Cornel Ciobanu a avut mulți pacienți, de la țărani săraci și țigani, până la manageri și guvernanați. Din țară și din străinătate, din Siria, Germania, Ungaria, Polonia, Cehia, Serbia, Israel și Angola. Ambasadoarea Angolei și un medic din Israel i-au propus să rămână acolo, dar n-a vrut.

La cerere, se deplasează la client. Nu reține nume, dar cazurile spectaculoase și rămân în suflet. Cel mai tânăr a fost un băiat de 4 ani, pe care l-a vindecat de diabet, iar cel mai bătrân – o femeie de 92 de ani „Am avut o pacientă din Roșiorii de Vede, bolnavă de ciroză în ultima fază. Avea sicriul și crucea în casă, și țineau rudele lumânarea. Am tăiat-o sub limbă și în două luni s-a pus pe picioare”, uimește vraciul.

A mai vindecat un bărbat de 55 de ani, bolnav de ciroză în stadiu avansat. „Din cauza lichidului avea o burtă imensă, îi dădeau lacrimile de durere. A venit la mine cu medicul lui curant, care nu-i mai dădea nicio șansă. L-am tăiat sub limbă și a picurat sânge negru smoală, o jumătate de oră. După ce i s-a oprit sângerearea, și-a apăsat singur pe ficat, fără să mai aibă durere. Nu-i venea să creadă”, spune Ciobanu. 

PĂREREA UNUI MEDIC

„Vindecații miraculos sunt în registrele de deces”

Prof. Dr. Radu Mihail Voiosu, medic primar medicină internă și gastroenterologie la Spitalul Colentina din București, a luat foc la auzul acestei practici „neștiințifice”.

„Țara asta a născut nu știu câți vraci. Astea sunt tâmpenii preistorice. Spune că vindecă zeci de mii de oameni de cancere și hepatite, dar, dacă îi căutați pe oamenii îi găsiți morți în registre. Când nu exista ecografia, un doctor s-a trezit să spună că știe sexul copilului înainte de a se naște, dar spunea totul la hazard”, comentează indignat profesorul Radu Voioscu.

Specialistul mai spune că principala explicație a vraciului legată de rolul pe care îl au cele două vinișoare de sub limbă, care ar comunica cu ficatul și fierea, pe partea dreaptă și cu inima, splina și pancreasul, pe partea stângă, nu stă în picioare.

„Vinișoarele acelea de sub limbă nu comunică direct cu organele interne. E drept că toate vasele de sânge din corp comunică între ele. Nu vă dați seama că dacă sute de oameni caută leacul pentru cancer, e greu să crezi că îl găsește un țăran”, conchide specialistul.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică