Din cuprinsul articolului
Untura e mai sănătoasă de folosit la gătit și în special la prăjit, pentru că uleiurile vegetale degajă substanțe toxice care pot cauza cancer, boli de inimă și chiar demență, potrivit unui nou studiu.
Uleiurile bogate în grăsimi polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui și cel de porumb elimină o cantitate mare de aldehide, niște substanțe toxice ”învinovățite” de apariția mai multor boli.
Cu toate că uleiul de măsline e mai sănătos decât alte uleiuri vegetale, tot untul și untura sunt mai sănătoase.
Profesor ul Martin Grootveld de la Universitatea De Montfort a descoperit că dacă gătești pește cu ulei de porumb sau de floarea-soarelui, sunt eliberate de 200 de ori mai multe aldehide toxice decât limita zilnică admisă.
Prof. Grootveld susține că toate uleiurile vegetale produc aceleași reacții chimice la temperaturi înalte, cele bogate în grăsimi polinesaturate o cantitate mare de substanțe toxice, cele bogate în grăsimi mononesaturate mai puține, iar grăsimile saturate cele mai puține.
Iată câteva motive pentru care s-ar putea să consideri înlocuirea uleiului cu untură în anumite cazuri:
Un produs alimentar popular a fost retras de pe rafturile magazinelor care aparțin lanțului Mega…
Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea. Neurochirurgul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională…
Horoscop 14 mai. Este o zi excelentă pentru Vărsători, care au relații minunate cu toți…
Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la…
Ce să știi despre mamografie. De ce este important să faci o mamografie de rutină…
Ce este insuficiența hepatică. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește…