Categories: Stil de viaţă

Unul dintre cele mai frumoase parcuri balneare din România cu apa hipersalină și cu peisaje de poveste

Desemnat Stațiune Turistică de Interes Local, amplasat în Ocna Dej, la 3 km de centrul municipiului Dej şi 60 km de Cluj Napoca, Parcul Balnear Toroc se profilează ca o oază de relaxare şi tratament. Amplasată pe Dealul Cabdicului și construită în jurul lacului sărat, format în urma surpării unei mine de sare, baza de agrement se întinde pe o suprafaţă de 40.000 de mp pătrați.

Istoria Parcului Balnear Toroc

Inainte ca Torocul sa devina unul dintre cele mai frumoase parcuri balneare din zona, in aceste zone ale parcului se exploata sare inca de pe vremea romanilor. In urma acestor activitati s-au format o salba de lacuri si balti, din care cel mai mare lac este cel de la Toroc, restul lacurilor fiind vechi exploatari de sare abandonate de atunci. Aici s-au gasit izvoare de apa hipersaline iar pe baza acestora s-a dezvoltat partea de balneo, prin care Parcul Balnear Toroc a devenit o statiune pe care din ce in ce mai multi turisti o viziteaza si o reviziteaza, potrivit site-ului oficial al stațiunii.

Parcul se intinde pe o suprafata de 40.000 mp, cu un lac natural de 1600 mp care este atractia principala de catre cei care îi viziteaza.

Parcul Balnear Toroc cu trecerea anilor a trecut prin mai multe faze de modernizare, astfel a devenit un mini Aqua Parc dotat cu mai multe priscine mari pentru adulti cu apa dulce si sarate, piscine pentru copii, tobogane, umbrele si sezlonguri de plaja, dusuri si numeroase atractii turistice.

Modernizarile din 2017 au adus multe noutati pentru cei care vor trece pragul Parcului Balnear Toroc, pe langa lacul sarat, vor beneficia de un bazin pentru adulti cu o suprafata de 700 de mp, un bazin cu apa sarata cu o suprafata de 113 mp, un alt bazin pentru copii cu o suprafata de 96 de mp, plaja extinsa și 3 tobogane care coboara de pe versantul dealului.

Pentru iubitorii sporturilor s-au amenajat terenuri de sport: fotbal, tenis de camp, volei si un teren multifunctional (baschet,handbal, minifotbal).

Torocul ofera relaxare pentru cei care il viziteaza, dar este frecventat si pentru proprietatile sale terapeutice pentru tratarea diferitelor afectiuni pe care lacul le ofera si bazinele cu apa sarata, cazile cu apa hipersalina si bazinele cu namol.

Tarife Parcul Balnear Toroc

  • 35 lei/zi persoane cu varsta peste 10 ani (include accesul la plaja, piscine, lac si la tobogane) / 25 lei dupa ora 16:00 (reducerea nu se aplica in weekend)
  • Minorii sub 10 ani insotiti de adulti au intrare libera
  • Tichet sauna 10 lei/zi
  • Inchiriere sezlong 10 lei/zi
  • Abonament 15 intrari 300 lei

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

21 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică