Categories: Ştiri sănătate

UPDATE Covid-19: tratamentul cu plasmă nu funcționează, potrivit unui studiu

În timp ce se află tot mai multe informații pozitive despre virusul SARS-CoV-2 și efectele sale asupra corpului uman, există noutăți care împiedică specialiștii să rezolve misterul noului coronavirus. Tratamentul cu plasmă, care era o speranță pentru mulți pacienți bolnavi de Covid-19, se pare că nu funcționează.

Știrile pozitive despre eficacitatea vaccinurilor anti-Covid-19 sunt eclipsate de o descoperire neașteptată, potrivit RADOR. Tratamentul cu plasmă hiperimună prelevată de la pacienții vindecați de Covid-19 nu ar fi atât de eficientă pe cât se așteptau specialiștii din domeniul medical, conform unui studiu abordat de il Giornale.

„Nu s-au observat diferențe semnificative în starea clinică sau în mortalitatea totală între pacienții tratați cu plasmă convalescentă și cei care au primit placebo”, sunt constatările unei cercetări tocmai publicate în „New England Journal of Medicine”.

După 30 de zile de tratament, medicii nu au observat o diferență substanțială între rezultatele clinice ale grupului tratat cu plasma hiperimună și grupul tratat cu o substanță placebo, fără efect medical. Dezvăluirile au fost susținute de cercetătorii de la Spitalul Italian din Buenos Aires.  Aceștia au declarat că mortalitatea a fost de 10,96% în grupul tratat cu plasmă convalescentă și 11,43% în grupul tratat cu placebo.

„Îmi pare rău să dezamăgesc așteptările multora, dar plasma celor vindecați nu funcționează”, comentează pe marginea studiului Matteo Bassetti, directorul secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „San Martino” din Genova.

Prin urmare, noua descoperire schimbă tot ceea ce s-a spus în toate aceste luni de pandemie privind eficacitatea tratamentului cu plasmă. Procedura este dificilă și prezenta semne de întrebare asupra costurilor reale. Cu toate acestea, a fost considerată o soluție perfectă în lupta împotriva COVID-19.

Dacă nu intervin noi cercetări pentru a dovedi că studiul nu este concluziv sau că, de fapt, plasma funcționează în tratamentul bolnavilor în stare gravă, acum avem o armă în minus în lupta împotriva COVID-19.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

15 minute ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

45 de minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

o oră ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

2 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

3 ore ago

Citeste si: