Categories: Ştiri sănătate

Vaccinarea s-ar putea să nu fie suficientă fără purtarea măștii și a distanțării sociale, susțin specialiștii

Vaccinarea s-ar putea să nu fie suficientă fără purtarea măștii și a distanțării sociale, susțin specialiștii.

Potrivit oamenilor de știință, doar vaccinarea s-ar putea să nu fie suficientă pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus. Acest lucru s-ar traduce prin faptul că, chiar și cu majoritatea populației vaccinate, eliminarea măsurilor de precauție pandemice ar putea duce la o creștere a răspândirii virusului.

Mehul Patel, profesor asistent de medicină de urgență la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill, și colegii săi au folosit un model matematic pentru a simula răspândirea coronavirusului în rândul celor aproximativ 10 milioane de oameni din Carolina de Nord.

Vaccinarea s-ar putea să nu fie suficientă fără purtarea măștii și a distanțării sociale, susțin specialiștii

Ei au descoperit că infecțiile cu coronavirus, spitalizările și decesele vor continua să crească dacă măsurile de precauție pandemice, cum ar fi carantina, închiderea școlilor, distanțarea socială și îmbrăcarea cu măști, sunt ridicate în timp ce vaccinurile erau lansate.

„Studiul nostru sugerează că, pentru o populație de 10,5 milioane, aproximativ 1,8 milioane de infecții și 8.000 de decese ar putea fi prevenite pe parcursul a 11 luni cu vaccinuri anti-covid mai eficiente, acoperire mai mare a vaccinării și menținerea NPIs (intervenții non-farmaceutice), cum ar fi distanțarea și utilizarea măștilor de față”, se arată în studiul publicat în JAMA Network Open, citat de CNN.

  • În cazul în care vaccinurile cu eficacitate de 50% au fost administrate la 25% dintre adulți, modelul a arătat în medie 2,2 milioane de infecții noi când au fost ridicate măsurile de precauție și puțin sub 800.000 de infecții noi când au fost menținute.
  • În cazul în care vaccinurile cu eficacitate de 90% au fost administrate la 75% dintre adulți, modelul a arătat în medie 527.409 de infecții noi când au fost ridicate măsurile de precauție și 450.575 de infecții noi când au fost menținute.

Specialiștii spun că este mai bine să fie administrate vaccinuri cu eficiență mai mică pentru mai mulți oameni. Acest lucru ar reduce riscul de răspândire a virusului mai mult decât administrarea de vaccinuri cu eficacitate mai mare pentru mai puțini oameni.

„Creșterea acoperirii cu o sumă substanțială, indiferent de eficacitatea vaccinului, este cu adevărat ceea ce pare să conducă controlul”, a declarat Patel pentru sursa citată.

În cazul in care vaccinul ar fi distribuit doar la o minoritate a populatiei, am putea vedea chiar supratensiuni care au fost la magnitudinea a ceea ce am fost vazut inainte de vaccinuri administrate.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

23 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

54 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică