Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul anti-COVID, eficient numai dacă este utilizat astfel! Cum te protejezi de varianta Delta?

Varianta Delta face parte din cele patru tulpini îngrijorătoare ale coronavirusului. Acestea sunt atent monitorizate de Organizația Mondială a Sănătății, care a constatat că tulpina indiană (Delta) este cea mai periculoasă dintre toate variantele. Vaccinul anti-COVID est eficient și în această circumstanță, totuși, dacă este utilizat corespunzător.

Varianta Alfa (britanică), varianta Beta (sud-africană), varianta Gama (braziliană) și varianta Delta (indiană) sunt cele patru tulpini îngrijorătoare, monitorizate de OMS. Acestea au o contagiozitate sporită, spre deosebire de varianta originală și, de asemenea, pot provoca forme și simptome mai severe.

Tulpina indiană (Delta) este cea mai periculoasă, având o capacitate de contagiozitate cu circa 50% mai mare decât varianta britanică, și știm că varianta britanică avea o capacitate de contagiozitate cu cel puțin 30%-50% mai mare decât varianta inițială din Wuhan. De asemenea, poate provoca forme mai severe de boală.

Vaccinul anti-COVID te protejează de varianta Delta, însă trebuie administrat astfel

Potrivit Rador, croordonatorul Campaniei Naționale, Valeriu Gheorghiță, a precizat că este importantă completarea schemei de vaccinare în prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2. El a explicat că varianta indiană, numită și varianta Delta, este cea mai contagioasă și mult mai îngrijorătoare decât cea britanică.

Astfel, schema completă de vaccinare (care include atât prima doză, cât și a doua doză, sau o singură doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson) este necesară pentru protecția optimă împotriva variantei îngrijorătoare.

„Datele care survin în momentul de față, în mod deosebit din Scoția și din Marea Britanie, au arătat că vaccinarea, în momentul de față, cu schemele cunoscute, dar cu mențiunea unei vaccinări cu schemă completă, scade riscul de îmbolnăvire de cel puțin 20 de ori mai mult, comparativ cu persoanele nevaccinate și, mai mult decât atât, se pare că se menține eficiența față de internare, față de forme severe, față de complicații ale bolii și implicit față de deces de peste 90%”, explică medicul Valeriu Gheorghiță.

Specialiștii au anunțat că în România 35 de persoane s-au infectat cu varianta indicană a coronavirusului, dar precizează că nu există o transmitere comunitară a acestei tulpini.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

11 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

11 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

12 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

12 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

13 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

13 ore ago

Citeste si: