Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul anti-COVID Moderna pare să fie eficient și pentru categoria de vârstă 12-17 ani

Recent, Moderna a anunțat că serul său anti-COVID pare să fie eficient și pentru categoria de vârstă 12-17 ani. Astfel, vaccinul ar putea preveni infecția pentru mai multe categorii de vârstă, limitând în mod considerabil răspândirea virusului și efectlee negative ale pandemiei. 

Administrat la copii, vaccinul anti-COVID ar putea facilita întoarcerea la școala tradițională și revenirea la normalitate. Copiii și adolescenții au avut, poate, cel mai mult de suferit în această pandemie din cauza restricțiilor și stilului nou de viață.

Adaptarea tinerilor la pandemie a fost un proces complex, potrivit specialiștilor. Ei nu mai puteau beneficia de interacțiunea normală și viața cu care au fost obișnuiți, motiv pentru care mulți copiii și adolescenți au dezvoltat probleme emoționale profunde.

Moderna anunță că vaccinul anti-COVID ar putea fi eficient și pentru adolescenți

Compania farmaceutică Moderna a anunţat marţi că vaccinul său anti-COVID-19 pare să fie eficient şi pentru prevenirea infectării la adolescenţi. În faza a doua a testărilor clinice, la care au participat 3.732 de copii din Statele Unite cu vârsta între 12 şi 17 ani, analizele de sânge au arătat că vaccinul produce un răspuns imunitar echivalent cu cel constatat în cazul adulţilor, comunică CNN, citat de Rador.

Moderna nu a precizat care este procentul de eficienţă al vaccinului în cazul adolescenţilor, dar primele observaţii au arătat că niciunul dintre copiii care au primit vaccin nu s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ziua a 14-a de la administrarea celei de-a doua doze.

De asemenea, cercetările au sugerat că, după o doză de vaccin, acesta este 93% eficient în prevenirea cazurilor moderate de COVID-19, implicând un singur simptom şi nu două sau mai multe simptome.

Moderna a anunţat marţi rezultatele, care încă nu au fost verificate şi publicate. Moderna a subliniat că vaccinul său este „în general bine tolerat” şi nu au fost identificate probleme privind siguranţa vaccinului.

Efectele secundare ale vaccinului includ dureri de cap, senzaţie de oboseală, dureri musculare şi frisoane după administrarea celei de-a doua doze. S-a constatat în câteva cazuri şi durere la locul vaccinării.

Compania americană a precizat că la începutul lunii iunie intenţionează să înainteze rezultatele fazei a doua a testărilor clinice către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA şi va solicita autorizaţie pentru utilizarea vaccinului în cazul adolescenţilor. Moderna a primit deja autorizaţie de utilizare a vaccinului anti-COVID-19 la persoane de 18 ani şi peste. Un alt vaccin, Pfizer/BioNTech, a primit autorizaţie de utilizare la categoria de vârstă 12 ani şi peste.

 

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra