Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul Moderna vine cu vești îmbucurătoare pe piață

Vaccinl Moderna: Elveția exercită creșterea cantității inițiale de vaccin mRNA împotriva COVID-19 la 7,5 milioane de doze. 

Cele mai importante aspecte:

  • Guvernul federal elvețian dorește o creștere a comenzii confirmate inițial, de la 4,5 milioane la 7,5 milioane de doze de vaccin produs de Moderna.
  • Elveția ar putea livra vaccinul împotriva COVID-19 chiar în decembrie, dacă aprobarea de reglementare va fi acordată luna aceasta.
  • Compania a inițiat deja procesul de revizuire continuă cu Swissmedic și intenționează să solicite precalificarea (PQ) și / sau Listarea utilizărilor de urgență (EUL) la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Pe măsură ce continuăm să dezvoltăm vaccinul candidat împotriva COVID-19, mRNA-1273, apreciem încrederea și sprijinul continuu arătat de guvernul federal elvețian, dovada fiind creșterea cantității inițiale”, a declarat Stephane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna. „De la înființarea Moderna, în urmă cu zece ani, Elveția a jucat un rol cheie în dezvoltarea companiei, prin susținerea pe termen lung acordată de investitorii noștri elvețieni. Construim prima organizație comercială a Moderna în afara Americii de Nord, la Basel, în sprijinul răspunsului global la această pandemie.”

Compania rămâne pe drumul cel bun pentru a putea începe livrarea candidatului său la vaccinul COVID-19 pentru a ajuta la protejarea cetățenilor elvețieni după aprobarea de reglementare de către
Autoritățile sanitare elvețiene.

Posibilitatea de livrare a vaccinului în decembrie

Moderna și-ar putea livra vaccinul COVID-19 cât mai curând în decembrie, dacă aprobarea de reglementare este acordată luna aceasta. Compania a inițiat deja procesul de revizuire continuă cu Swissmedic și intenționează să solicite precalificarea (PQ) și / sau Listarea utilizării de urgență (EUL) cu
Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Eficacitatea vaccinului Moderna este de 94,1%

Acest acord actualizat vine întrucât analiza principală a eficacității studiului de fază 3 al ARNm-1273 efectuat pe 196 de cazuri confirmă eficacitate observată la prima analiză intermediară, indicând o eficacitate a vaccinului de 94,1% împotriva COVID-19 și 100% eficacitate împotriva unor boli severe.

Datele de siguranță continuă să se acumuleze, iar studiul continuă să fie monitorizat de către un comitet independent de monitorizare a siguranței datelor (DSMB), numit de NIH.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

20 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

50 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică