Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul universal împotriva cancerului

Un vaccin universal care să învingă maladia care face anual milioane de victime și care ne îngrozește pe toți prin manifestările sale necruțătoare era până nu demult doar o posibilitate îndepărtată la care puțini îndrăzneau să viseze.

După ani și ani de cercetări, știința a adus cât mai aproape de realitate posibilitatea de a eradica cancerul printr-un vaccin.

Vaccinul terapeutic care dă mari speranțe umanității a fost creat de cercetătorii companiei farmaceutice Vaxil Biotheraputics, împreună cu cei ai Universităţii Tel Aviv din Israel și a început să fie deja testat.

Oamenii de ştiinţă au descoperit cum pot conecta celulele imunitare pentru a lupta împotriva cancerului, ajungând la un pas de găsirea unui antidot împotriva acestei cumplite boli.

Noul tratament presupune injectarea de cod genetic în organism pentru a învăţa celulele imunitare să recunoască un anumit tip de cancer. Codul genetic ar putea fi programat pentru orice formă de cancer. Pentru a aplica acest tratament, doctorii ar trebui să cunoască profilul genetic al tumorii pentru a crea vaccinul specific. Acesta va ajuta celulele nu numai să elimine boala, ci şi să împiedice reapariţia ei.

„Vaccinul ar fi uşor şi ieftin de produs pentru că antigenul oricărui tip de tumoare poate fi încorporat prin acidul ribonucleic (ARN). Metoda poate fi aplicată universal unei noi clase de vaccin împotriva cancerului”, explică autorul principal al studiului profesorul Ugur Sahin de la Universitatea Johannes Gutenburg din Mainz, Germania.

Vaccinul viitorului lucrează prin a ţinti cu ‘săgeţi’ mici, care conţin fragmente de ARN extrase din celule canceroase ale pacientului, propriul sistem unitar al organismului, convingându-l să lanseze un atac total îndreptat spre orice tumoare care a apărut.

Spre deosebire de vaccinele cu care suntem deja familiarizaţi, acest potenţial vaccin ar putea fi administrat mai degrabă pacienţilor care au deja cancer, decât celor care au riscul de a-l dezvolta.

Recent au fost publicate rezultatele studiilor începătoare la om, împreună cu cercetările și testele efectuate pe şoareci. Acestea sugerează că noua tehnică ar putea fi folosită pentru a activa sistemul imunitar al pacienţilor împotriva oricărui tip de tumoare, indiferent de locul unde se află ea în organism.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

7 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

37 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică