Categories: Ştiri sănătate

Vedete diagnosticate cu diabet. Cum reușesc să gestioneze boala secolului

Frumusețea, faima și statul financiar nu reprezintă un scut împotriva bolilor. Diabetul este o boală cronică care apare fie atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină, fie atunci când organismul nu poate folosi eficient insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care reglează glicemia.

Hiperglicemia, numită și creșterea glicemiei sau creșterea zahărului din sânge, este un efect comun al diabetului necontrolat și, în timp, duce la deteriorarea gravă a multor sisteme ale organismului, în special a nervilor și a vaselor de sânge.

Diabetul afectează tot mai multe persoane din întreaga lume, printre care și celebrități care încearcă zi de zi să îmblânzească efectele bolii. Exemplele lor sunt un suport moral și de susținere a tuturor persoanelor bolnave cu diabet din întreaga lume.

Iata povestile lor, dar mai ales ce actiuni au intreprins pentru a-si face viata mai usoara.

Halle Berry – comă diabetică

Sursă foto: Getty Images

Sa fii una dintre cele mai frumoase femei din lume nu inseamna o viata fara probleme. Halle Berry, prima femeie de origine afro-americana care a castigat premiul Oscar pentru un rol principal (2002 – Monster’s Ball), a avut parte de momente dramatice in 1989, atunci cand a intrat in coma diabetica.

Diabetul nu a oprit-o, insa, sa aiba o cariera exceptionala si sa incerce sa isi ajute admiratorii cu sfaturi despre cum sa il controleze.

„Luptandu-ma cu diabetul, o mare parte din viata mea, am fost nevoita sa fiu foarte atenta la alimentatie. Asa ca, ani de zile, am urmat dieta ketogenica. Daca sunteti ca mine, puteti ameliora diabetul tip 2, veti avea o rezistenta fizica mai buna si o piele mai frumoasa. Ajuta chiar si la ameliorarea migrenelor!”, a scris Halle pe contul ei de Instagram.

Salma Hayek – diabet gestațional

Sursă foto: IMDB

În timp ce era însărcinată cu fetița ei, actrița Salma Hayek a dezvoltat diabet gestațional, care constă practic printr-o creștere periculoasă a glicemiei în timpul sarcinii.

Această formă a bolii afectează aproximativ 10% din femeile însărcinate. Deși, acesta dispare dupa sarcină, femeile la care apare boala au cu 60% mai multe riscuri să sufere de diabet în 10-20 de ani de la nașterea copilului, informează Național Institutes of Health, din Statele Unite ale Americii.

Vanessa Williams

Prima Miss America de origine africană, Vanessa Williams, suferă de diabet zaharat tip 1. Cu toate acestea, ea încearcă să compenseze prin alimentație și prin sport.

Însă oamenii de știință atrag atenția că ia și insulină injectabilă, absolut vitala pentru bolnavi, pentru că, în cazul diabetului tip 1, sistemul imunitar atacă celulele care protejează pancreasul care produce insulină.

Tom Hanks

Sursă foto: Getty Images

Castigator a doua premii Oscar pentru cel mai bun actor, carismaticul Tom Hanks recunoaste ca a facut diabet tip 2 pentru ca nu a avut grija la alimentatie, stilul de viata fiind principala problema.

„Fac parte dintre americanii lenesi care nu au vazut pericolele (n.r. stilului de viata), iar acum s-au ales cu o boala. (…) Eram greoi. M-ati vazut in filme, stiti cum aratam. Am fost un idiot!”, a declarat eroul din Forrest Gump pentru Radio Times.

Cu ajutorul sotiei, actrita Rita Wilson, Tom si-a schimbat complet atitudinea, reducand cantitatea de zahar si facand zilnic exercitii fizice, totul cu scopul de a-si tine greutatea sub control.

Vedete autohtone care au diabet

Bianca Drăgușanu

Sursă foto: Bianca Drăgușanu Instagram

Boala a fost pusă pe seama curelor de slăbire pe care Bianca Drăgușanu le-a ținut în copilărie, dar aceasta susține că diabetul s-a declanșat pe fond nervos. Vedeta riscă să aibă complicații dacă nu va ține cont de indicațiile primite din partea medicilor care îi urmăresc starea de sănătate.

„De foarte multe ori când am avut crize a trebuit să fac insulină. Încă nu sunt dependentă, dar mai am numai un pas. Dacă nu am grijă de mine, medicii m-au avertizat că boala se poate agrava foarte repede.

Eu pun foarte mult suflet atunci când mă îndrăgostesc, mă implic și sufăr foarte mult. Am făcut diabet pe sistem nervos, din dragoste. În urma unor analize am descoperit că sunt bolnavă. Acum trebuie să am grijă, nu am voie să mă enervez și trebuie să țin regim alimentar strict”, declara Bianca Drăgușanu în urmă cu câțiva ani pentru click.ro.

Dragoș Bucur suferă de diabet

Dragoș Bucur a mărturisit în emisiunea Visuri la cheie că și el trebuie să țină un regim strict din cauza diabetului.

„Nu e o boală care să te îngenuncheze. Diabeticii cam știu despre ce vorbesc eu, există un soi de auto-educare pe care trebuie s-o aplici și odată făcută asta lucrurile devin mult mai ușoare decât îți închipui, și pe mine chestia asta m-a ajutat.

Eu glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet aveam multe alte boli. Dar având diabet, a trebuit să elimin multe alte lucruri dăunătoare din viața mea”.

Florin Zamfirescu

În vârstă de 71 de ani, actorul Florin Zamfirescu se luptă cu mai multe probleme de sănătate. Alinarea maestrului vine chiar de la soția sa, Daciana Toma, care este medic și îl ține sub supraveghere.

Recent, actorul a dezvăluit că schema sa de tratament implică 18 medicamente zilnic, pe care, dacă nu le ia, riscă să își piard viața.

„Tatiana este medic de familie. Ea are grijă de mine. Am de toate, diabet de tip 2, tensiune oscilantă, atac de panică am făcut. Iau vreo 18 pastile pe zi, sunt cam multe, dar dacă nu le iau o săptămână, mor! Aşa mi-a spus doctorul. Le iau, sunt bine acum, verde. Să trăiesc 100 de ani!’, a declarat marele actor, într-un interviu la Antena Stars.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

2 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

3 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

3 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

4 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra