Categories: Stil de viaţă

Vergeturile nu dispar singure niciodată. Există însă soluții pentru ameliorarea lor

Vergeturile seamănă cu niște cicatrici inestetice și sunt niște linii vizibile pe suprafața pielii care aduc neplăceri femeilor. De regulă, acestea apar fie în adolescență, fie după naștere. Practic, o perioadă asociată vergeturilor este sarcina, aproximativ 90% din femeile gravide luptându-se cu acestea. În cele nouă luni de sarcină, vergeturile pot afecta burta, sânii, coapsele, uneori chiar și brațele viitoarei mame.

În sarcină, acestea își fac simțită prezența după luna a șasea de sarcină și au aspectul unor dungi ușor încrustate în suprafața epidermei produse din cauza unei presiuni exercitate asupra pielii. De asemenea, placenta dezvoltă anumiţi hormoni care, în cantitate exagerată, duc la apariția vergeturile. Acest aspect nu poate fi controlabil. Atunci când se formează, ele sunt mai închise la culoare, inițial sunt de roșii- violet, însă în timp se deschid la culoare, ajungând albe. Deși vergeturile nu înseamnă o problemă de sănătate, ele sunt o reală problemă de ordin estetic pentru orice viitoare mamă.

Iată care sunt cauzele de apariție a vergeturilor:

  • Sarcina,
  • Obezitatea,
  • Lipsa mișcării, sedentarismul,
  • Nutriție deficitară, alimentația nesănătoasă,
  • Secreția crescută a hormonilor glandelor suprarenale poate duce la ruperea țesutului conjunctiv, implicit la apariția vergeturilor.

Iată cum se previn:

În primul rând, în cazul gravidelor se impune mare atenție la alimentație, la hidratarea pielii, la masarea zonelor predispuse la vergeturi.

  • Ai grijă la tot ceea ce mănânci. O alimentație bazată pe fructe, legume, fibre îți este de mare ajutor. Ai grijă la nu ai deficit de vitamina C sau E, dar și ca dieta ta să includă minerale – zinc, siliciu – poate preveni apariţia acestor leziuni.
  • Bea minimum 2 l de apă zilnic.
  • Masajul zonelor expuse riscului de apariție al vergeturilor, știind fiind faptul că unul din beneficiile acestuia este îmbunătățirea circulației sângelui și menținerea elasticități pielii.
  • Utilizarea zilnică a loțiunilor și cremelor antivergeturi care hidratează pielea, menținând fermitatea și elasticitatea acesteia.
  • Fă cât mai mult sport, chiar dacă ești sau nu gravidă.

Iată cum se ameliorează vergeturile:

În cazul gravidei, acestea se estompează după naștere. Dar, vergeturile tot rămân. De aceea, pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină trebuie să acorzi o importanță deosebită hidratării pielii. În stadiu incipient al vergeturilor, aplicarea cremelor emoliente este eficientă, cu ajutorul lor acestea fie sunt reduse, fie le este îmbunătățit aspectul.

O soluție eficientă este și uleiul pe bază de vitamina E, recomandat în special pentru cicatrizare.

De asemenea, pentru orice femeie sunt indicate cremele care au în compoziție aloe vera. Aceasta ajută la menținerea elasticității pielii.

Folosește uleiul de cocos fiindcă acesta crește fluxul de sânge în piele și produce fibre de colagen care pot ameliora vergeturile.

Masează pielea cu ceai negru. Practic, acasă la tine poți face foarte ușor această operațiune care se va dovedi eficientă atunci când vrei să estompezi vergeturile.

Sucul de lămâie este și el indicat și de ajutor. Acest suc ajută la reducerea și vindecarea vergeturilor, acneei, sau a altor imprefecțiuni ale pilii.

Totodată, există o multitudine de opțiuni terapeutice care pot fi realizate după naștere, cea mai folosită fiind terapia cu laser.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

17 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

46 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra