Categories: Ştiri sănătate

Victorie pentru Elon Musk! Statele Unite au autorizat testarea de implanturi cerebrale pe oameni

Din cuprinsul articolului

Omul de afaceri Elon Musk deține compania Neuralink, specializată în implanturi cerebrale, prin care își propune să revoluționeze medicina, prin tehnologii noi care să ducă la vindecarea unor boli fără leac.

Neuralink a anunțat că Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat demararea unui studiu clinic în care tehnologia sa experimentală va fi testată, în premieră, pe oameni.

Compania intenționează să ajute la restabilirea vederii și mobilității oamenilor prin conectarea creierului cu interfețe autonome inteligente. Totuși, nu este clar când va începe derularea studiului clinic.

O solicitare anterioară a Neuralink de a demara un studiu clinic a fost respinsă de FDA din motive de siguranță în luna martie.

Compania speră să folosească microcipurile sale pentru creier, pentru a trata afecțiuni precum paralizia și orbirea și pentru a ajuta anumite persoane cu handicap să utilizeze computerele și tehnologia mobilă.

Cum funcţionează noile dispozitive

Cipurile – care au fost testate pe maimuțe – sunt concepute să interpreteze semnalele produse în creier și să transmită informații către dispozitive prin tehnologia Bluetooth.

De asemenea, Musk a sugerat anterior că tehnologia propusă ar putea contribui la atenuarea preocupărilor legate de faptul că oamenii vor fi înlocuiți de inteligența artificială (AI).

Neuralink a anunțat vestea joi, pe Twitter, și consideră că este vorba despre un „prim pas important, care va permite într-o zi ca tehnologia să ajute mulți oameni”.

Compania a promis că va oferi mai multe informații „în curând” cu privire la planurile de înscriere a participanților la studiu. Site-ul său de internet promite că „siguranța, accesibilitatea și fiabilitatea” sunt toate priorități în timpul procesului său de inginerie.

Experții au avertizat că implanturile cerebrale ale Neuralink vor avea nevoie de teste extinse pentru a depăși provocările tehnice și etice dacă vor deveni disponibile pe scară largă, potrivit 360medical.ro.

Compania – care a fost cofondată de Elon Musk în 2016 – a supraestimat în mod repetat viteza cu care își poate executa planurile. În cel puțin patru ocazii, începând cu 2019, Musk a prezis că Neuralink va începe în curând testele pe oameni cu un implant cerebral revoluționar, pentru a trata afecțiuni greu de rezolvat, cum ar fi paralizia și orbirea.

Compania a mai suferit un nou eșec în luna decembrie a anului trecut, după ce ar fi fost investigată pentru presupuse încălcări ale bunăstării animalelor în activitatea sa. Anterior, Neuralink a negat afirmații similare.

În comentariile publice de-a lungul anilor, Musk a detaliat o viziune îndrăzneață pentru Neuralink: atât persoanele cu dizabilități, cât și cele sănătoase vor merge în unități de cartier pentru inserții chirurgicale rapide a unor dispozitive cu funcții care variază de la vindecarea obezității, autismului, depresiei sau schizofreniei până la navigarea pe internet și telepatie.

Anunțul său privind autorizarea FDA pentru testele pe oameni vine după știrile recente despre o descoperire similară privind implanturile cerebrale realizate de cercetătorii elvețieni.

Un bărbat paralizat din Olanda a reușit să meargă doar prin simpla formulare a gândului mișcării, datorită unui sistem de implanturi inteligente care i-au reconectat creierul și măduva spinării. Implanturile îl ajută să-și miște singur picioarele, după ce a rămas paralizat în scaunul cu rotile urma unui accident petrecut în urmă cu peste 10 ani.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică