Categories: Ştiri sănătate

Visezi urât? Este total interzis să faci asta înainte de culcare!

Visele urâte la adulți pot fi cauzate de anxietate, stres, tulburările de somn,  medicamente, dar și de alimentație. Visele rele pot fi, de asemenea, legate de mai multe afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de inimă sau cancerul. În plus, tulburările de somn care împiedică un somn adecvat pot fi însoțite și de vise urâte.

Oamenii de știință au făcut cercetări asupra alimentelor care provoacă vise bizare și tulburătoare, cercetătorii au descoperit că prăjiturile, ciocolata sau fursecurile mâncate înainte de culcare pot avea, de asemenea, un efect asupra modului în care visăm.

Potrivit cercetărilor, brânza consumat înainte de culcare, este o modalitate sigură de a visa urât. Din câte se pare, nu este singurul aliment care, mâncat înainte de a merge la culcare, ne poate provoca coșmaruri, scrie Huffington Post.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Visezi urât? Alimentele picante ar putea provoca, de asemenea, ravagii asupra somnului

Dr. Chun Tang, medicul britanic generalist, susține că, dacă dorim să consumăm alimente sărate, trebuie să facem asta cât mai devreme, în timpul zilei, pentru a evita tensionarea sistemului digestiv în timpul nopții. El sugerează că o masă grea sau o gustare cu un conținut ridicat de sodiu trebuie încheiată cu cel puțin trei ore

Alimentele bogate în amidon sau prea picante ar putea provoca, de asemenea, ravagii asupra somnului, din pricina compoziției lor nutritive și a modului în care organismul le digeră. Alimentele pe care organismul se chinuiește să le digere sunt cele care, cel mai probabil, interferează cu visele. Asta înseamnă că mâncarea prea grasă, care se digeră cel mai mai greu, ne poate face să avem coșmaruri.

Histamina are un efect de trezire a corpului

Chun Tang mai spune că nu este bine să consumăm mâncare prăjită înainte de culcare deoarece acesta se digeră mai greu decât mâncarea proaspătă. Dacă mâncăm astfel de preparate, corpul va începe să producă o chimicală numită histamină. Aceasta stimulează producția de acid gastric. El spune că histamina are un efect de trezire a corpului. Dacă mâncăm prăjeli înainte de culcare vom avea probleme cu somnul, sistemul digestiv fiind ocupat cu digerarea alimentelor.

Gustările mâncate prea târziu cresc metabolismul

Potrivit doctorului Charles Bae, expert în medicina somnului la Clinica Cleveland, gustările mâncate prea târziu cresc metabolismul și temperatura corpului, ceea ce duce la mai multă activitate cerebrală, iar asta determină mai multă acțiune în timpul somnului. El recomandă să renunțăm la cofeină, nicotină și alcool cu două ore înainte de a merge la culcare, deoarece sunt stimulente și, prin urmare, interferează cu modul în care ne odihnim.

Ce să mănânci sau să bei înainte de culcare
Vestea bună este că există alimente și băuturi care sunt sigure și chiar recomandate, înainte de a ne culca. Iată care sunt acestea:

  • Smoothie-urile cu proteine​;
  • Terciul. Cald sau rece, terciul vă poate ajuta să vă pregătiți corpul pentru somn și să fiți sătul. Terciul conține magneziu și melatonină – hormonul somnului!
  • Fructe. Ananasul, portocalele și bananele pot ajuta la producerea de melatonină;
  • Nuci și semințe nesărate. Conțin cea mai mare cantitate de melatonină din familia nucilor și triptofan, care ajută la îmbunătățirea somnului, ajutând la producerea de melatonină și serotonină. Semințele de dovleac conțin și ele cantități mari de triptofan.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

37 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică