Vitamina care îmbunătățește circulația sângelui și ajută la prevenirea bolilor arteriale

Din cuprinsul articolului

Circulația deficitară este un fenomen comun care afectează milioane de oameni în fiecare an. Poate varia de la ceva benign, cum ar fi faptul că piciorul dumneavoastră amorțește după o ședință prelungită, până la ceva care pune în pericol viața, cum ar fi un cheag de sânge.

Sistemul circulator al organismului trimite sânge și oxigen în tot corpul. Circulația deficitară, cunoscută și sub numele de perfuzie deficitară, apare atunci când fluxul de sânge către o anumită parte a corpului este redus.

Este important de reținut că circulația deficitară nu este o boală în sine, ci rezultatul altor factori.

Dacă o persoană dorește să îmbunătățească circulația, ar trebui să ia în considerare aspecte precum renunțarea la fumat, reducerea consumului de grăsimi saturate și încercarea de a nu sta jos pentru perioade lungi de timp, potrivit presei de specialitate Medical News Today.

În acest sens, cardiologul Ana Luiza Lima a explicat pentru Tua Saúde că circulația deficitară este cauzată de dificultatea sângelui de a trece prin vene și artere din cauza diverșilor factori, printre cei mai frecvenți numărându-se o alimentație deficitară și un stil de viață sedentar. Această situație poate fi identificată grație unor simptome precum picioarele reci, umflături, senzație de furnicături, piele uscată.

Potrivit site-ului El Mundo Deportivo, administrarea anumitor suplimente nutritive poate contribui la creșterea circulației. O bună circulație include suplimente de vitamina C, vitaminele B, calciu, magneziu și ulei de pește omega-3″, se arată în document.

În plus, în aceeași publicație, această pagină subliniază importanța vitaminei E în reducerea riscului de boli de inimă și cercetările privind rolul ginkgo biloba în dilatarea venelor și arterelor.

Alimente bogate în aceste vitamine

B1. Nucile, fisticul, semințele de floarea-soarelui și germenii de grâu.

B2. Ciuperci, somon, ficat, varză kale, linte și fasole mongo.

B3. Migdalele, creveții, semințele de floarea-soarelui, semințele de dovleac și alunele cu coajă.

B5. Soia, linte, broccoli, varză kale și avocado.

B6. Spanac, conopidă și ton proaspăt.

B7. Ovăz, linte, ou, boabe de soia și unt de arahide.

B9. Porumb, avocado, curmale, portocale și migdale.

B12. Brânză Brie, somon, scoici, sardine și stridii.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

3 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

5 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

6 ore ago

Citeste si: