Vitamina care trebuie consumată pentru a ține colesterolul sub control

Colesterolul este un tip de grăsime esențial pentru funcționarea normală a organismului, deoarece corpul îl folosește pentru a construi celule și unii hormoni; cu toate acestea, un nivel ridicat al acestei lipide poate duce la boli de inimă, potrivit institutului de cercetare Mayo Clinic.

Cu această substanță la un nivel ridicat în sânge, este posibil ca depozitele de grăsime să se formeze în vasele de sânge. „În timp, aceste depozite cresc și îngreunează fluxul de sânge prin artere. Uneori, aceste depozite se pot desprinde brusc și pot forma un cheag care provoacă un atac de cord sau un accident vascular cerebral”, precizează sursa citată.

Deoarece menținerea acestui tip de grăsime la niveluri corecte este crucială pentru sănătatea inimii, este important să se ia măsuri pentru a atinge acest obiectiv. Una dintre chei este aceea de a avea o dietă sănătoasă și echilibrată, care să includă produse bogate în acizi grași mononesaturați, cum ar fi uleiul de măsline și cele în care predomină acizii grași omega 3. În mod similar, din alimentație nu trebuie să lipsească fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele slabe. Aceasta fără a neglija exercițiile fizice regulate.

Trebuie acordată o atenție deosebită pentru a se asigura că alimentele consumate furnizează vitaminele și mineralele de care organismul are nevoie în mod constant. Vitaminele au funcții foarte specifice, iar unele dintre ele sunt legate de menținerea unor niveluri adecvate de colesterol și trigliceride în sânge.

Sursă foto: Getty Images

Niacina pentru a crește colesterolul bun

Una dintre acestea este niacina, o vitamină B, care ajută la creșterea colesterolului lipoproteic de înaltă densitate, colesterolul „bun”, care ajută la eliminarea colesterolului „rău” din sânge.

Biblioteca Națională de Medicină din SUA raportează că acest nutrient ajută la funcționarea sistemului digestiv, a pielii și a nervilor, dar, atunci când este administrat ca medicament pe bază de rețetă în doze mai mari, poate ajuta, de asemenea, la reducerea diferitelor grăsimi din sânge.

Experții consideră că aportul niacinei la controlul lipidelor se datorează faptului că acționează prin blocarea modului în care ficatul produce colesterol. Analizele au arătat că această vitamină poate reduce trigliceridele cu 25 % și crește colesterolul HDL (bun) cu peste 30 %.

Este important să fie clar că, deși această vitamină este o alternativă bună pentru scăderea trigliceridelor și creșterea colesterolului bun, care, în același timp, ajută la reducerea colesterolului rău, nu s-a stabilit cu exactitate că tratamentul cu această vitamină duce la scăderea ratelor de mortalitate, a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra