Categories: Ştiri sănătate

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de vene varicoase

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât la bărbați. Ea apare adesea în etapa de îmbătrânire.

Cu toate acestea, poate apărea la o vârstă mai timpurie, ca urmare a eredității sau a geneticii și este chiar mai frecventă la femeile care poartă tocuri foarte înalte sau la pacientele care stau așezate timp îndelungat fără a face niciun fel de pauză activă.

Sunt vene umflate, răsucite, dilatate, care pot fi văzute sub piele și sunt adesea de culoare roșie sau albastră. Potrivit MedlinePlus, Biblioteca Națională de Medicină a SUA, „În mod normal, supapele unidirecționale din venele picioarelor mențin sângele să circule înapoi spre inimă. Atunci când supapele nu funcționează corect, sângele curge înapoi prin venă. Vena se umflă din cauza sângelui care se acumulează acolo, ceea ce cauzează venele varicoase”.

Acestea apar de obicei la nivelul picioarelor, dar se pot forma și în alte părți ale corpului, deși sunt mai frecvente decât ați putea crede. Femeile, pacienții care sunt obezi, nu fac exerciții fizice sau au un istoric familial de varice sunt mai expuși riscului. De asemenea, acestea pot fi mai frecvente în timpul sarcinii.

Cu toate acestea, în cazul în care o venă varicoasă se sparge, poate apărea varicorragia, care este „sângerarea rezultată în urma ruperii unei vene varicoase„, potrivit portalului de sănătate Top Doctor. În plus, site-ul a precizat că această afecțiune nu este foarte frecventă, dar dacă apare, poate duce uneori la deces.

O alimentație bună, exercițiile fizice regulate și purtarea de îmbrăcăminte de compresie pot ajuta la prevenirea complicațiilor legate de venele varicoase.

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de vene varicoase

Cu toate acestea, consumul anumitor vitamine poate juca, de asemenea, un rol în reducerea apariției venelor varicoase. Una dintre cele mai importante este vitamina E, deoarece promovează circulația sângelui în organism și protejează și întărește vasele de sânge, prevenind probleme precum umflarea și inflamarea venelor.

Vitamina E poate fi găsită în alimente precum roșiile și nucile, cum ar fi migdalele și nucile.

În mijlocul acestui proces, este esențial să beți zilnic suficientă apă. Profesioniștii din domeniul sănătății spun că o persoană adultă ar trebui să bea între șase și opt pahare de apă pe zi, ceea ce echivalează cu doi litri din acest lichid incolor.

Cu toate acestea, alți experți spun că această cantitate variază în funcție de rutina zilnică a pacientului, de greutate și de dimensiuni. Prin urmare, se recomandă consultarea medicului curant cu privire la cantitatea corectă de băut. Atunci când se consumă suficientă apă, sângele circulă mai bine în tot corpul.

Radicalii liberi sunt principalii responsabili de îmbătrânire și de degradarea pereților arterelor și venelor, de aceea se recomandă creșterea consumului de produse care conțin cantități mari de antioxidanți, deoarece acești compuși luptă direct împotriva radicalilor liberi.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

6 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

7 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra