Categories: Ştiri sănătate

Zeci de magazine Lidl din toată țara, închise de ANPC. S-au descoperit nereguli grave

Mai multe magazine Lidl au fost închise temporar în urma controalelor făcute de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Lidl a anunțat că face toate demersurile pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil aceste situații, informează News.ro.
În urma controalelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a amendat 265 de magazine Lidl cu peste 3,5 milioane de lei. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 75.000 de lei.

Vitrine neigenizate, mucegai și rugină

Printre abaterile constatate de comisarii ANPC se află: comercializarea unor produse alimentare cu data-limită de consum depăşită, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafaţă, insecte sau comercializarea unor băuturi alcoolice cu deficienţe de etichetare (lipsa unor ingrediente de pe etichetă).

Alte abateri constatate de comisarii ANPC: neconcordanţe între valoarea preţului înscrisă pe etichetă şi cea afişată pe produs, precum şi între preţul de la raft comparativ cu cel de la casa de marcat; comercializarea unor legume şi fructe necurăţate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite; comercializarea unor ouă neigienizate.
În plus, au fost depistate vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere murdare, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide şi rugină şi a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheaţă, praf, impurităţi, resturi alimentare şi păr.

Comisarii ANPC au descoperit și că regimul promoţiilor nu este respectat (neafişarea perioadei de desfăşurare a promoţiei, neafişarea preţului nou şi a preţului vechi de comercializare a produsului aflat în promoţie, calcul eronat al procentului de reducere), dar și că spațiile de depozitare nu erau igienizate corespunzător, iar unele rafturi erau murdare, în zona de comercializare, în timp ce mai multe cântare înregistrau erori.

Răspunsul Lidl România

În urma acestor controale, echipele ANPC au oprit temporar 24 de unităţi, până la remedierea deficienţelor, au decis închiderea pe o perioadă de până la şase luni pentru patru magazine şi pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni pentru o unitate.

Lidl România a anunțat miercuri, printr-un comunicat, că 85 % dintre magazinele sale au fost supuse controlului ANPC și a asigurat că problemele depistate vor fi rezolvate într-un timp foarte scurt.

„Controalele ANPC din luna curentă, într-un număr neobișnuit de mare, au vizat 85% din magazinele Lidl România. Aceste acțiuni au avut ca rezultat identificarea anumitor abateri în anumite magazine din rețea”, a transmis Lidl România. „Am făcut toate demersurile pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil aceste situații având în vedere că, în relația cu autoritățile, noi dăm permanent dovadă de totală deschidere și pentru că ne asigurăm în tot ceea ce facem că ne îmbunătățim constant pentru a ne păstra locul în inima clienților noștri”, a precizat Lidl România. Citeşte şi:

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

10 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

10 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

11 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

11 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

12 ore ago

Citeste si: