Categories: Ştiri sănătate

Zodiacul fructelor și efectele lor benefice

Fiecare zodei, în funcție de caracteriosticile ei, are un anume fruct care i se potrivește, susțin astrologii de buzzfeed.com. Iată care sunt acestea:

Dana Lascu

Berbec: ANANASUL

Ce i se potrivește: Nativii sunt îndrăzneți și aventuroși, iar ananasul este un fruct care se încadrează perfect în această tendință. E ca și cum ar refuza să fie ignorat, un adevărat liber în zodia fructelor.

Ce efecte benefice are: Conține minerale şi vitamine, așa că e o sursă bogată de micronutrienţi. Este sărac în calorii are proprietăţi care reduc diverse afecţiuni, de la inflamaţii şi indigestie, până osteoporoză.

Taur: STRUGURII

Ce i se potrivește: Strugurii sunt cele mai fiabile fructe. Îi poți lua cu tine oriunde și sunt o gustare ideală. Ușor de digerat, fără prea multe calorii sunt perfecte pentru nativii din taur.

Ce efecte benefice au: Sunt fructe-vedetă de toamnă, deși sunt cam plini de calorii.Totuși, un ciorchine mediu sau un pahar de suc proaspăt sunt alegeri bune pentru sănătate datorită resveratrolului, pe care îl conțin în cantitate mare

Gemeni: PEPENELE VERDE

Ce i se potrivește: Nativilor li se potrivește cel mai interesant fruct. De fapt, pepenele, este doar pe jumătate un fruct, dar e ușor de digerat, răcoritor, duce și are un aport caloric foarte, foarte redus.

Ce efecte benefice are: Mark Twain spunea că pepenele roșu că este ceea ce preferă să mănânce îngerii. Este zemos, răcoros, slab caloric, plin de vitamine, așa că face minuni pentru ten, este ideal în curele de slăbire.

Rac: GRAPEFRUIT

Ce i se potrivește: Este vărul misterios al portocalei. Uneori grapefruitul este ușor dulce,. Dar de regulă este un fruct amar. Vă reamintește de cineva? Racilor le place să-și retrăiască amintirile așa că… e perfect pentru ei.

Ce efecte benefice are: Răcoritor prin gustul amărui, grapefruit-ul conține fibre insolubile și multe vitamine (A, beta-caroten și lipocen). I se mai spune și „fructul paradisului” și se știe că reduce colesterolul.

Leu: BANANA

Ce i se potrivește: Nativii din Leu sunt lideri, prin definiție, așa că au nevoie de un fruct care să fie de fapt ca un fel de declarație. De aceea, banana este ideală pentru ei.

Ce efecte benefice are: Consistentă și fribroasă, banana pune colesterolul la pământ și taie pofta de mâncare. Este, de asemenea, un puternic energizant întrucât conține trei feluri de zaharuri naturale – sucroză, fructoză și glucoză.

Fecioara: CĂPȘUNILE

Ce i se potrivește: Căpșunile le dau nativilor din Fecioară o stare iubitoare, plină de compasiune, exact așa cum arată astrele că e zodia lor.

Ce efecte benefice au: Întăresc sistemul imunitar, ajută la menținerea unei vederi sănătoase, luptă împotriva cancerului și întârzie apariția ridurilor, scad nivelul colesterolului și reduc inflamațiile. Sunt bune în dietă și scan tensiunea.

Balanța: PORTOCALA

Calme și deloc dramatice, balanțele au același efect asupra celor din jurul lor ca portocala, care este un fruct clasic, aproape banal, dar util și reconfortant.

Ce efecte benefice are: Fructe exotice, fibroase, care pot fi folosite şi în măştile de faţă, deoarece au în compoziţie substanţe cu puternice efecte anti-îmbătrânire. Sunt sărace în calorii, dar pline de nutrienţi și vitamine, care hrănesc sistemul imunitar.

Scorpionul: CIREȘE

Ce i se potrivește: Nativul din Scorpion este pasional iar cireșele sunt fructe ale pasiunii. Cu ceva mister, dar ușor agresive totodată.

Ce efecte benefice au: Au un puternic efect detoxifiant și depurativ. Sunt bune pentru inimă și sistemul circulator, ba chiar ne ajută să dormim mai bine. Sunt bune pentru funcționarea creierului și au efect-antiinflamator puternic.

Săgetător: MERE

Nativii din Săgetător au gusturi bune, dar clasice, și nu există un fruct mai clasic decât mărul.

Ce efecte benefice are: Un măr pe zi e sănătate curată! Combate gastrita, ulcerul, bolile hepatice, indigestiile, inflamaţiile şi infecţiile intestinale, constipaţia, diareea acută şi cronică, dizenteria, atenuează asteniile fizice şi intelectuale.

Capricorn: ZMEURA

Ce i se potrivește: Zmeura, deși un fruct de mici dimensiuni, ascunde o aromă puternică, la fel ca puternicul nativ din Capricorn, așa că i se potrivește de minune.

Ce efecte benefice are: Are proprietăţi anticancerigene şi antimicrobiene, este o sursă importantă de vitamina C, magneziu, cupru şi calciu. Este indicată diabeticilor și areun efect puternic antiîmbătrânire.

Vărsător: RODIA

Ce i se potrivește: Rodia este, poate, cel mai surprinzător fruct. Nu se încadrează în linia fructelor clasice, are un gust ușor acrișor și e unic, așa ca Vărsătorii.

Ce efecte benefice are: I se spune fructul vieții, și conține de 3 ori mai mulți antioxidanți comparativ cu vinul roșu sau ceaiul verde. Protejează inima, rinichii și ficatul, echilibrează tensiunea, previne cancerul și e afrodisiac natural.

Pești: MANGO

Ce i se potrivește: Nativii acestei zodii sunt foarte deschiși în gândire așa că au nevoie de un fruct care să nu fie din linia clasică, unul exotic. Mango li se potrivește perfect.

Ce efecte benefice are: Poreclit fructul fericirii, condiține numeroase vitamine, prin care și magneziu, care reduce stresul. Scade colesterolul, protejează sistemul cardio-vascular, este un puternic antioxidant și menține tinerețea pielii.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

36 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică