Categories: Ştiri sănătate

10 alimente care ajută la desfundarea arterelor în mod natural

Ateroscleroza determină îngroșarea interiorului arterelor, ceea ce reprezintă o amenințare pentru sănătatea inimii. Iată 10 alimente care ajută la desfundarea arterelor.

Arterele blocate sunt cunoscute și sub denumirea de ateroscleroză. Acestea sunt cauzate de o îngroșare a interiorului arterelor noastre. Această îngroșare este rezultatul unei acumulări de grăsime formată în interiorul arterelor. Această acumulare provoacă o constricție a fluxului de sânge către și dinspre inimă. Ateroscleroza poate provoca diverse alte boli coronariene care pot pune chiar viața în pericol.

Diverse alte boli și factori externi pot provoca ateroscleroză. Unul dintre factorii care au o influență semnificativă asupra sănătății arterelor noastre este alimentația. Ceea ce mâncăm poate provoca ateroscleroză și chiar ne-ar putea desfunda arterele. În acest articol, discutăm despre alimente care vă pot ajuta să vă desfundați arterele blocate.

10 alimente care ajută la desfundarea arterelor:

Semințe

Semințele precum semințele de in și semințele de chia sunt bogate în antioxidanți și fibre, ambele fiind dovedite că îmbunătățesc sănătatea inimii și, de asemenea, îmbunătățesc nivelul de insulină. Nivelurile de insulină pot fi o altă cauză a aterosclerozei.

Nuci

Nucile precum nucile și migdalele sunt o sursă excelentă de numeroși nutrienți care vă asigură că inima dumneavoastră rămâne sănătoasă. Consumul regulat de nuci a fost asociat cu desfundarea semnificativă a arterelor, conform unui studiu pe animale.

Roșii

Roșiile sunt bogate în licopen, care s-a dovedit că promovează colesterolul gol în organism. De fapt, studiile arată că persoanele care consumă roșii în mod regulat au un risc mai scăzut de a dezvolta diferite boli de inimă.

Verdețurile cu frunze

Verdeturile cu frunze precum spanacul, broccoli, varza etc. favorizeaza subtierea peretilor arteriali (care s-ar putea sa se fi ingrosat din cauza aterosclerozei). De asemenea, stabilizează nivelul zahărului și scad colesterolul, ambele ajută la desfundarea arterelor.

Usturoi

Usturoiul este un superaliment care oferă diverse beneficii pentru sănătate și nutrienți. De asemenea, este bogat în compuși organosulfurați care ajută la reducerea inflamației, colesterolului și tensiunii arteriale.

Citrice

Citricele precum portocalele, lămâile și limele sunt o altă sursă excelentă de antioxidanți. Sunt bogate în flavonoide (un tip de antioxidant) despre care s-a dovedit că ajută la creșterea colesterolului și reduce inflamația.

Fructe de pădure

Fructele de pădure precum căpșunile, murele, afinele etc. sunt abundente în nutrienți, în special în antioxidanți. Acest lucru îl face un plus ideal pentru dieta dumneavoastră dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea inimii. De asemenea, a fost legată de îmbunătățirea tensiunii arteriale, a zahărului din sânge și a altor factori determinanți care asigură o sănătate bună a inimii.

Pește gras

Peștele gras este o sursă excelentă de acizi grași omega-3. S-a dovedit că acizii omega-3 reduc riscurile de formare a cheagurilor de sânge și, de asemenea, măresc colesterolul bun.

Leguminoase

Leguminoasele precum năutul și lintea sunt o modalitate excelentă de a gestiona ateroscleroza pentru cineva care nu mănâncă carne. Acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol, la reducerea tensiunii arteriale și furnizează carbohidrați fără a crește glicemia.

Avocado

Avocado este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 pentru cei care fac dietă pe bază de plante. De asemenea, sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase care îmbunătățesc colesterolul și echilibrează diverși factori care agravează arterele înfundate.

În concluzie, schimbarea stilului de viață împreună cu dieta potrivită poate îmbunătăți semnificativ sănătatea inimii și reduce severitatea aterosclerozei. Cu toate acestea, aceste sugestii alimentare nu sunt în niciun caz o alternativă la medicația și tratamentul adecvat. Sunteți încurajat să mâncați aceste alimente sănătoase împreună cu tratamentul stabilit de medicul dumneavoastră.

Recent Posts

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

48 de secunde ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

30 de minute ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

o oră ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

2 ore ago

Profesorul Constantin Dulcan: Boala începe din minte și se vindecă prin minte

Profesorul Constantin Dulcan ne destăinuie care este secretul longevității, precum și ce înseamnă de fapt…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra