Sari la conținut

Topul celor mai CURATE alimente. Lygia Alexandrescu: Mostrele de avocado și porumb dulce…

Topul celor mai CURATE alimente. Environmental Working Group (EWG) a analizat cele mai recente date pentru a alcătuit un top al alimentelor. Printre cele mai curate se numără:

  • Avocado: grasimi sanatoase, folati, Vitamine B
  • Porumb dulce: fosfor, Vitamine B si fibre

Topul celor mai CURATE alimente. Lygia Alexandrescu: Mostrele de avocado și porumb dulce…

Aproape 70% dintre aceste probe de fructe și legume nu au avut reziduuri detectabile de pesticide după decojire.

Acestea listează tipurile de fructe și legume care tind să fie cultivate cu cele mai putine și respectiv mai multe pesticide, pe baza celor mai recente numere disponibile.

Așa cum se întâmplă în fiecare an, se observa că cele mai multe produse „curate” din 2022 au o coajă rugoasă sau o coajă dură, care este îndepărtată înainte de a fi consumată si in acest fel nutrientii sta departe de pesticide si nu sunt alterati.

Topul celor mai curate alimente:

  • Avocado: grasimi sanatoase, folati, Vitamine B
  • Porumb dulce: fosfor, Vitamine B si fibre
  • Ananas: bromelaina, antioxidanti, fibre
  • Ceapa: potasiu, quercitina, acid folic
  • Papaya: antioxidanti si papaina
  • Mazăre dulce (congelată): fibre, Zinc si Vitamina E
  • Sparanghel: flavonoizi, pollifenoli, vitamina E
  • Pepenele galben: fibre, potasiu, antioxidanti
  • Kiwi: actinidina, fibre, antioxidanti
  • Varză: sulforafan, fibre
  • Ciuperci: fier, proteine vegetale si fibre
  • Mango: amilaze si beta caroten
  • Pepene: licopen, cucurbitacin E, fibre
  • Cartofi dulci: fosfor, fier si fibre
  • Mango, pepene verde și cartofi dulci sunt toate adăugări noi la lista din acest an, eliminând vinetele, broccoli și conopida pentru titlul de produse puriste testate.

 

Mostrele de avocado și porumb dulce au fost cele mai curate testate, iar mai puțin de 2% dintre ele au avut pesticide detectabile, potrivit Antena3.

Recent, Lygia Alexandrescu a vorbit despre cel mai natural desert. Ea spune că organismul are mare nevoie de un delicios fruct.

„Căpșunele, ca și alte fructe de pădure, sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și flavonoizi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ca parte a unei diete echilibrate, ele pot ajuta la prevenirea a numeroase simptome; constipatie, inflamatie, pofta de dulce, etc. Ele contin si multa apa, zaharuri, vitamina A si K si complex de vitamine B, minerale si flavonoide care protejeaza celula de atacul radicalilor liberi. Sunt dulci si parfumate si au actiune diuretica, laxative, antianemianta si ajuta la reducerea nivelului de colesterol seric”, mai spune nutriționista.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel