Categories: Stil de viaţă

10 alimente care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă

Este adevărat că poţi slăbi mâncând, însă trebuie să ţii cont ce alimente alegi. Iată ce trebuie să conţină dieta ta dacă vrei să ai un abdomen plat:

  1. lactate: brânza, iaurtul şi laptele conţin proteine care ajută la dezvoltarea ţesutului muscular şi calciu pe care te poţi baza dacă vrei să scapi de colăcei. Teoria a fost testată pe şoareci supraponderali care au dat jos 42% din greutatea corporală după ce au primit suplimente de calciu.
  2. avocado: grăsimile nesaturate care se găsesc în acest fruct împiedică depozitarea celulelor grase. În plus, avocado este bogat în potasiu, un nutrient care vă scapă de balonare.
  3. ciocolata neagră: conţine o cantitate mare de antioxidanţi care previn depunerea celulelor de grăsime. În plus, un studiu al Universităţii Harvard a descoperit că persoanele care mănâncă ciocolată neagră de 3 ori pe lună îşi prelungesc viaţa cu aproape un an.
  4. unt de arahide: conţine grăsimi bune mononesaturate care au acelaşi rol ca ciocolata neagră, adică de a aplatiza burta.
  5. seminţe de dovleac: conţin, de asemnea, grăsimi bune, magneziu, fier şi pot fi incluse în salate sau diverse mâncăruri pe bază de peşte.
  6. măsline: sunt bogate în grăsimi mononesaturate care ajută în procesul de slăbire, scad colesterolul „rău” şi controlează nivelul zahărului din sânge.
  7. nuci şi migdale: o mână de nuci sau migdale aduce o mulţime de beneficii organismului tau, datorită conţinutului mare de vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali. În plus, te ajută să îţi domoleşti pofta de dulce, nu te balonează deloc şi contribuie la dezvoltarea musculaturii.
  8. oua: sunt un ajutor de neădejde în dieta de slăbit – topesc grăsimea şi contribuie la dezvoltarea muşchilor, inclusiv a celor de pe abdomen.
  9. cereale integrale: esenţiale pentru digestie, cerealele integrale curăţă organismul, în special colonul şi elimină cele mai frecvente afecţiuni digestive, printre care şi balonarea sau constipaţia.
  10. citrice: bogate în vitamina C, te ajută să arzi cu până la 30% mai multe grăsimi în timpul exerciţiilor fizice, conform unui studiu realizat la Universitatea de Stat din Arizona.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: