10 semne și simptome de infecții pe care bărbații le ignoră. Un medic urolog spune care sunt pericolele

10 semne și simptome de infecții pe care bărbații le ignoră. Infecția tractului urinar la bărbați. Este o infecție a organelor din corp care au rolul de a canaliza urina din sistem și de a o elimina. Cele mai multe infecții ale tractului urinar sunt cauzate de bacterii care își croiesc drum în uretră, prostată, vezica urinară sau rinichi.

Iată 10 lucruri pe care ar trebui să le știe oricine despre infecțiile tractului urinar, inclusiv cine este mai expus riscului.

Bărbații cu vârsta peste 50 de ani tind să facă mai des astfel de infecții decât bărbații mai tineri.

„În calitate de urolog, văd bărbați care fac infecții recurente atunci când nu își golesc corespunzător vezica urinară din cauza unei prostate mărite. Dincolo de prostată, este posibil ca bărbații să nu-și golească vezica urinară dacă au leziuni nervoase în urma unui accident vascular cerebral, a unui diabet necontrolat sau a unei leziuni la nivelul coloanei vertebrale”, explică dr. Jamin Brahmbhatt, urolog și chirurg la Orlando Health și președinte al Societății Urologice din Florida, pentru CNN.

Potrivit medicului urolog, „bărbații pot avea, de asemenea, infecții care pornesc de la prostată sau testicule și ajung în vezica urinară, sau invers, când infecția trece de la vezică la alte organe. Pietrele la rinichi pot fi, de asemenea, o cauză de infecție”.

În cazul bărbaților tineri, medicul spune că infecțiile urinare apar din cauza bolilor cu transmitere sexuală.

Semnele și simptomele unei infecții urinare

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Arsuri la urinare (disurie), frecvență urinară crescută, urgență, incontinență, miros urât, sânge în urină, febră, frisoane, dureri în abdomen în apropierea vezicii urinare.Unii bărbați pot avea zero simptome și totuși să fie diagnosticați cu ITU pe baza culturilor de urină efectuate în alte scopuri.

Cum se tratează o infecție urinară
După diagnosticare, infecția urinară se tratează cu antibiotice orale sau intravenoase. Majoritatea infecțiilor pot fi tratate cu antibiotice orale. Cu toate acestea, există superbacterii care pot fi rezistente la ceea ce putem administra pe cale orală și care pot necesita utilizarea unor antibiotice mai puternice prin perfuzie. Majoritatea tratamentelor durează aproximativ 10 zile, dar pot fi mai lungi, după caz.

În cazurile grave de infecție care s-a răspândit în sânge, se încep imediat antibiotice puternice intravenoase pentru a controla infecția. Pacienții sunt plasați în spital pentru a începe aceste tratamente puternice.

Infecțiile urinare se pot preveni

Cea mai bună prevenire este să te asiguri mai întâi că nu există nimic anatomic care trebuie corectat, cum ar fi o prostată mărită, pietre la rinichi sau blocaj.

Igiena poate ajuta la prevenirea infecțiilor

„Bărbații cu penisuri necircumcizate trebuie să se asigure că pot retrage prepuțul și că pot curăța corect sub prepuț și sub gland. S-a demonstrat că suplimentele de afine ajută la prevenirea infecțiilor. Menținerea hidratării prin consumul de suficiente lichide/apă în timpul zilei poate ajuta, de asemenea. 

Asigurați-vă că nu vă rețineți urina poate ajuta, de asemenea. Menținerea unei stări de sănătate bune pentru a evita afecțiunile medicale cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, va proteja, de asemenea, împotriva infecțiilor”, conchide medicul.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

7 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

8 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

8 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

9 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

9 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

10 ore ago

Citeste si: