Categories: Stil de viaţă

29 februarie 2024: FATAL sau NOROC. Tradiții și legende care fac unică ultima zi din februarie

 29 februarie. Această zi este asociată cu multe fapte curioase, tradiții și legende care o fac unică. Februarie este luna care are în mod normal 28 de zile, dar la fiecare patru ani se adaugă o zi în plus – a 29-a. Acesta se numește an bisect și a fost introdus pentru a corecta diferența dintre anul calendaristic și orbita Pământului în jurul Soarelui, care este de aproximativ 365,25 zile.

Această zi suplimentară ajută la menținerea timpului măsurat de stele și planete în armonie cu sistemul calendaristic pe care îl folosim în viața noastră de zi cu zi.

Legenda zilelor de naștere ratate

Sursă foto: MLB

Potrivit unor legende, persoanele născute pe 29 februarie, numite și „săritori”, au un statut neobișnuit. Aceste legende susțin că oamenii născuți în această zi nu îmbătrânesc până când nu își calcă adevărata dată de naștere. Acesta este, desigur, doar un mit și o poveste folclorică, dar adaugă un plus de farmec zilei de 29 februarie.

Premoniție de catastrofe?

Unii oameni asociază ziua de 29 februarie cu evenimente sau accidente nefericite. Tocmai din cauza acestei date mistice, unii oameni evită să ia decizii serioase sau să înceapă noi aventuri pe 29 februarie.

Susținătorii ritualurilor de nuntă

În unele culturi, se crede că 29 februarie este ziua perfectă pentru a te căsători. Acest obicei poate proveni din credința că ziua este asociată cu prospețime, noi începuturi și noroc. Prin urmare, tinerii căsătoriți care decid să se căsătorească în această zi speră că vor avea o relație fericită și de succes.

Zi bună pentru a finaliza jurnalele și obiectivele

Pentru mulți oameni, 29 februarie este ziua în care se fac planuri pentru viitor. Pentru că apare rar, unii folosesc această zi ca pe un moment pentru a-și regândi obiectivele și ambițiile. Ei folosesc această zi suplimentară pentru a se concentra pe ceea ce doresc să realizeze în următorii patru ani.

La urma urmei, 29 februarie este o zi care este o sursă de entuziasm și întrebări pentru mulți oameni din întreaga lume. Fie că ne gândim la asta ca la o altă zi din calendar sau la ceva mai mult, această zi suplimentară ne oferă ocazia de a ne bucura de moment și de a reflecta asupra trecerii timpului.

 

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

53 de minute ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

o oră ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

2 ore ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

2 ore ago

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

3 ore ago

Citeste si: