3 condimente ideale pentru HIPERTENSIVI. Au și gust bun

3 condimente ideale pentru HIPERTENSIVI. Au gust bun și pot fi adăugate în orice fel de mâncare. Putem reduce astfel cantitatea de sare, care crește tensiunea.

Condimentele dau savoare oricăror preparate și sunt parte integrată din viața și alimentația noastră, de sute de ani.  De altfel, unele dintre acestea sunt folosite și în medicină, pentru proprietățile benefice pe care le au pentru sănătate.

Vestea bună este că unele dintre condimente pot să înlocuiască cu succes sarea, în cazul persoanelor care au predispoziție spre hipertensiune (tensiune mărită), ce ar putea duce la boli de inimă sau boli metabolice.

Așa cum este deja cunoscută corelația dintre sare și hipertensiunea arterială, evitarea alimentelor care sunt bogate în sodiu este o modalitate de avă menține în mod eficient valorile tensiunii în limitele normale.

Cât sodiu este bine să consumăm zilnic

Recomandarea Asociației Americane a Inimii este de a nu depăși 2.300 de mg de sodiu pe zi, iar în cazul hipertensivilor, aceasta nu trebuie să depășească 1.500 mg de sodiu pe zi.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este ceva mai permisivă și recomandă un consum de maximum 5 grame de sare pe zi, cantitate în care este inclusă și cea care se găsește în alimente, deși mare parte din populație consumă chiar dublul recomandat.

Așadar, o reducere a cantității de sodiu aduce cu sine nu doar scăderea tensiunii arteriale, ci și o reducere importantă a riscului de boli cardiovasculare.

Potrivit dieteticianului Sydney Green, există trei condimente ce pot îmbunătăți sănătatea inimii prin reducerea hipertensiunii arteriale. Acestea sunt: turmericul, usturoiul și paprika afumată.

Turmeric

Turmericul sau curcuma este un condiment foarte aromat, cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii.

Are capacitatea sa de a potența nutrienții altor alimente, cum ar fi cartofii dulci, legume care pot reduce în mod natural tensiunea arterială prin conținutul bogat de potasiu.

Dieteticianul Sydney Green sugerează combinarea turmericului cu piper negru, lucru care ar permite organismului să absoarbă și să utilizeze mai bine acest din urmă condiment.

Așadar, în combinație cu piper negru, turmericul va fi chiar mai eficient. Poate fi folosit în diferite preparate, de la supe și ciorbe și până la preparate de bază.

Curcuma se poate folosi chiar și la desert, datorită aromei sale versatile ce îl face ușor de integrat în tot felul de preprate. Cel mai des este folosit în bucătăria orientală.

Usturoi

Usturoiul sau praful de usturoi este foarte popular în bucătăria românească, dar nu numai, fiind cunoscut pentru savoarea deosebită pe care o dă mâncării.

”Usturoiul adaugă profunzime de aromă la majoritatea mâncărurilor și este excelent pentru sistemul imunitar.

În doze mari, consumul de usturoi poate ajuta chiar la scăderea tensiunii arteriale”, explică Sydney Green, citată de eatthis.com.

O linguriță de pudră de usturoi conține o cantitate nesemnificativă de 1,86 miligrame de sodiu și dă o savoare aparte mâncărurilor.

Este nelipsit de la piftii/răcituri, chiftele, ca să nu mai vorbim de mujdeiul care dă plusvaloare oricăror preparate pe bază de pește, carne, legume.

Paprika afumată

Delicios, acest tip de condiment este ”un adaos excelent la multe feluri de mâncare sărate și poate oferi o aromă afumată fără adaos de sodiu și conservanți”, spune dieteticianul.

Pentru a vedea cu adevărat beneficiile pentru sănătate ale ardeiului, inclusiv capacitatea sa de a ajuta la reglarea zahărului din sânge și de a combate inflamațiile, trebuie să consumați acest condiment în cantități mari și des.

Așadar, la o ciorbă, trebuie să consumați neapărat 2-3 ardei iuți, ca și la sarmale și alte preparate pe bază de carne. Pe lângă gust, ne vom bucura și de o tensiune arterială mai scăzută.

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

13 minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

43 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: