4 moduri de a reduce riscul demență. Cum să-ți menții sănătatea creierului în ciuda presiunilor de zi cu zi

Moduri de a reduce riscul demență.  Să îmbătrânești cu toate facultățile intacte și să fii capabil să ai grijă de propria persoană este un vis pe care îl avem cu toții.

Dar cu un stil de viață rapid, cu stres în creștere și foarte puțină activitate fizică, suntem noi o generație care este sortită să sufere de Alzheimer sau boala Parkinson?

Cum menții sănătatea creierului în ciuda presiunilor de zi cu zi

Stilul de viață a fost în repetate rânduri un factor important care afectează sănătatea fizică și mentală. Datorită muncii zilnice accelerate, alegerilor slabe alimentare și rutinelor sedentare și relaxate, sănătatea creierului suferă mult, ducând la boli precum Alzheimer, Parkinson și chiar demență la bătrânețe. Ba chiar, în unele cazuri, aceste boli pot apărea la o vârstă prematură.

Potrivit statisticilor pentru boala Alzheimer din SUA, se estimează că peste 14 milioane de oameni vor suferi de boala care provoacă pierderea totală a memoriei. De asemenea, femeile au de două ori mai multe șanse decât bărbații să dezvolte boli degenerative ale creierului, deoarece problemele legate de fertilitate și menopauză cresc riscul.

Cu toate acestea, dovezile arată că oamenii își pot reduce riscul de declin cognitiv prin adoptarea de obiceiuri cheie.

4 moduri de a reduce riscul demență

Orice activitate legată de creier este întotdeauna plină de distracție și exerciții mentale. Și în afară de asta, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le rețineți, așa cum sunt recomandate de medici:

1. Exersați-vă creierul: Creierul devine redundant dacă nu este utilizat corespunzător. Există multe activități în care vă dedați pentru a vă menține creierul în forme precum jocul de memorie, rezolvarea cuvintelor încrucișate și Sudoku.

Încorporați cât mai multe activități diferite pentru a crește eficacitatea creierului. De asemenea, există multe programe de antrenament al creierului care ajută la concentrarea asupra abilităților de memorare și antrenamente mentale.

2. Faceți exerciții fizice regulate: Activitatea fizică în ceea ce privește un antrenament bun este foarte importantă pentru a stimula sănătatea creierului.

Mai multe studii de cercetare au opinat că cei care sunt activi fizic sunt mai puțin susceptibili de a experimenta deteriorarea funcției mentale și au un risc mai mic de a dezvolta Alzheimer și demență. Antrenamentul fizic ajută la creșterea fluxului de sânge către creier, menținându-l activ și în formă.

3. Somn regulat și sănătos: Somnul sănătos este cheia sănătății bune și ajută la scăderea multor afecțiuni. Așa cum au recomandat experții, un ciclu de somn de 9 ore este important pentru ca creierul să se odihnească pentru a permite corpului să funcționeze corect.

Insomnia sau apneea de somn duce la pierderea memoriei, pe termen lung, de aceea este indicat sa se trateze aceste afectiuni.

4. Implicați-vă social: Omul este un animal social și nu poate supraviețui singur. Este foarte important să nu stați izolați și să oferiți creierului un angajament social atât de necesar. Dezvoltarea unei rețele de prieteni și cunoștințe trebuie să fie o prioritate.

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

34 de minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

o oră ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

2 ore ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

12 ore ago

Citeste si: