4 remedii naturale pentru crizele de strănut

4 remedii naturale pentru crizele de strănut.

Crizele de strănut pot fi deopotrivă năucitoare și epuizante. Se referă la o stare în care nu se poate opri strănutul și este chiar însoțită de curgerea nasului, mâncărimi și lăcrimare a ochilor, congestie, dureri de cap și epuizare extremă.

Unii dintre cei mai frecventi „vinovați” ai crizelor de strănut sunt alergiile – alergiile sezoniere cauzate de factori declanșatori din aer, cum ar fi fânul și polenul sau expunerea la blană de animale sau când condimente precum piper negru sau ardei iute intră în nas.

4 remedii naturale pentru crizele de strănut

Pe de o parte, crizele de strănut pot fi oprite prin evitarea alergenilor – dar, pe de altă parte, aceleași pot fi stopate cu ajutorul unor remedii casnice.

1. Lapte de turmeric: lapte de turmeric sau latte de turmeric – se știe că această băutură are proprietăți vindecătoare. Turmericul este bogat în curcumină, proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care ajută la combaterea infecțiilor și accelerează procesul de recuperare, precum și în caz de răni. Consumul de lapte de turmeric oferă, de asemenea, ameliorarea crizelor de strănut prin răspândirea căldurii în corp.

2. Suc de ghimbir și miere: ghimbirul este adesea folosit ca ingredient de aromatizare în alimente. Dar acest ingredient, la fel ca turmericul, este bogat în proprietăți antiinflamatorii. Atunci când este combinat cu miere, poate întări în mod colectiv imunitatea pentru a evita riscul de tulburări respiratorii. Puteți încerca fie să beți ceai de lămâie cu o lingură de miere, fie să combinați suc de ghimbir cu miere și să-l beți așa cum este, dar doar câte o linguriță.

3. Consumați citrice: una dintre cele mai bune modalități naturale de a îmbunătăți imunitatea este consumul de fructe și legume citrice – căpșuni, lămâi, agrișe sau portocale. Ele ajută la prevenirea riscului de crize de strănut și alte tulburări respiratorii.

4. Inspirați abur: aburul este una dintre cele mai bune modalități de a curăța pasajul nazal și de a scăpa de curgerea nasului sau de alte tulburări respiratorii. De asemenea, ajută la ameliorarea unui nas blocat sau a unei răceli extreme. Tot ce trebuie să faceți este să luați apă fierbinte, să adăugați gelul unei capsule de abur sau o lingură de vaporub și să inhalați aburul cu un prosop acoperind capul.

Recent Posts

Cât primește pensie la recalculare un român care a muncit 27 de ani în România și 7 ani în Italia

Un pensionar a fost șocat să afle că, după 27 de ani de muncă în…

11 minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

30 de minute ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

45 de minute ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

50 de minute ago

Alertă meteo: Un ciclon devastator urmează să lovească România, după ce a făcut ravagii în țările prin care a trecut

Alertă meteo. Un ciclon puternic se apropie de România, aducând cu el ploi torențiale, descărcări…

o oră ago

Când sunt necesare suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine,…

2 ore ago

Citeste si: