Categories: Stil de viaţă

5 alimente care nu trebuie consumate seara

Alimente interzise la masa de seară.Este dificil să excludem aceste alimente delicioase din alimentația noastră, totuși, dacă nu poți renunța la ele, potrivit medicilor, ar putea favoriza creșterea în greutate.

Deși este una dintre cele mai importante mese ale zilei, există câteva alimente care nu trebuie consumate seară. Nutrienții obținuți la masa de seară influențează calitatea somnului, digestia și nivelul de energie fizică și mentală din ziua următoare.

Care sunt alimentele care te pot îngrașă dacă le mănânci seara?

Potrivit El Cronista , acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm înainte de a merge la culcare:

Lactatele. Pe lângă faptul că sunt produse bogate în calorii , produsele lactate precum brânza, înghețata sau iaurtul ne fac să ne simțim greoi. Brânza și mâncărurile care o conțin nu pot lipsi de pe lista de alimente care nu trebuie consumate seara, înainte de culcare. Chiar dacă nu sunt dăunătoare, aceste produse pot cauza greutate la stomac și tulburări de somn. Grăsimile din brânzeturi sunt greoaie și greu de digerat, provocând o reacție inflamatoare în organism.

Paste. Pastele sunt alimente care nu trebuie consumate seara. Spaghetele și macaroanele sunt un preparat extrem de atractiv de consumat în orice moment. Totuși, nu trebuie să uităm că sunt bogate în carbohidrați și făinuri cu digerare lentă. Dacă alegem să mâncăm paste la cină în mod frecvent, vom experimenta creșterea în greutate . Acest lucru se datorează faptului că făinurile se vor transforma în zaharuri din cauza lipsei de activitate.

Carnea roșie. Consumul de proteine ​​roșii noaptea afectează durata și calitatea somnului. Acest lucru se datorează faptului că sunt alimente cu digerare lentă, iar grăsimile lor saturate reduc serotonina, hormonul care reglează somnul .

Consumul de proteine ​​roșii noaptea afectează durata și calitatea somnului. Acest lucru se datorează faptului că sunt alimente cu digerare lentă, iar grăsimile lor saturate reduc serotonina, hormonul care reglează somnul.

Condimentele picante. Condimentele și sosurile oferă savoare preparatelor culinare. Deși în mod normal aceste alimente nu sunt dăunătoare, este indicat să le eviți la masa de seară. Alimentele picante irită mucoasa gastrică și te predispun la reflux acid și probleme digestive. Consumul condimentelor iuți înainte de culcare provoacă reflux acid, arsuri și dureri de stomac.

Băuturi cu cofeină. Mulți dintre noi avem obiceiul de a consuma o ceașcă de cafea înainte de a merge la culcare, crezând că ne va ajuta să ne relaxăm. Nu este cazul, deoarece cofeina ne va crește ritmul cardiac, ne va face să ne simțim mai treji și vom avea dificultăți să ne odihnim.

Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei

La ce oră ar trebui să nu mai beau cafea?
De la 10 dimineața până la prânz . Apoi, de la 2 după-amiaza până la ora 17 , în acest fel, efectul cofeinei se va fi estompat când mergem la culcare și vom putea adormi rapid. Potrivit dr. Maribel Gámez, de la Centrul de Sănătate Artilleros , orice substanță stimulatoare poate provoca insomnie dacă o consumăm după ora 17.00.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

7 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

8 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

8 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

9 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

9 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

10 ore ago

Citeste si: