Categories: Stil de viaţă

Cele 10 boli cauzate de deficitul de vitamine

O dietă sănătoasă furnizează vitaminele necesare pentru buna funcționare a organismului. Vitaminele sunt substanțe organice complexe care sunt acumulate în alimente precum fructele, ouăle, legumele, carnea slabă și legumele. Aceste tipuri de substanțe nutritive aduc beneficii organismului într-o varietate de moduri.

Există 13 vitamine esențiale. Potrivit Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină a SUA, acestea sunt:

  • Vitamina A.
  • Vitamina C.
  • Vitamina D.
  • Vitamina E.
  • Vitamina K.
  • Vitamina B1 (tiamină).
  • Vitamina B2 (riboflavină).
  • Vitamina B3 (niacină).
  • Vitamina B6 (piridoxină).
  • Vitamina B12 (cianocobalamină).
  • Folat (acid folic și B9).
  • Acid patogenic (B5).
  • Biotina (B7).

Cele 10 boli cauzate de deficitul de vitamine

Atunci când nu sunt ingerate suficiente vitamine, organismul este expus la probleme grave de sănătate. De aceea, platforma digitală Vivo Labs evidențiază bolile sau semnele care apar atunci când organismului îi lipsesc acești nutrienți. Acestea sunt:

1. Căderea părului. „Oamenii pierd, în medie, între 50 și 100 de fire de păr pe zi. Acest lucru este natural și nu trebuie să ne facem griji, deoarece face parte din reînnoirea normală a părului. Cu toate acestea, dacă începeți să observați smocuri de păr pe perne după ce vă odihniți, dacă vă cade prea mult păr atunci când faceți duș sau dacă chiar și cea mai mică smucitură face să cadă fire întregi, este momentul să suspectați o deficiență de vitamine sau o altă afecțiune medicală”, spune ea.

2. Afte bucale. Aftele bucale sunt o afecțiune sau o tulburare care afectează mii de oameni din întreaga lume. Este unul dintre principalele semne ale unei deficiențe sau ale lipsei de vitamina B12, care, după cum se poate deduce, face parte din grupul vitaminelor B.

3. Sângerarea gingiilor. „Sângerarea gingiilor este unul dintre cele mai cunoscute semne ale deficienței de vitamine. După cum subliniază Universitatea Harvard, acest simptom este asociat cu scorbutul, o boală cauzată de o deficiență de vitamina C (acid ascorbic), care este necesară pentru formarea colagenului la om”.

4. Piele uscată. Pielea uscată poate fi rezultatul diferitelor boli legate de acest organ. De asemenea, lipsa vitaminelor A, C și D provoacă pielea uscată.

5. Piele palidă. „Acidul folic, cunoscut și sub numele de vitamina B9, este necesar pentru formarea și creșterea celulelor roșii din sânge. Neobținerea unei cantități suficiente de vitamina B9 din alimentație sau orice altă problemă organică poate duce la anemie, care, la rândul ei, duce la o piele palidă”.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Lipsa de vitamine

6. Oboseală. Oboseala este, de obicei, un simptom clar al mai multor boli. Una dintre ele este diabetul. Dar nu doar diabetul provoacă oboseală, deficiența de vitamina B12 provoacă și ea acest tip de oboseală.

7. Orbirea nocturnă. „Orbirea nocturnă este un alt semn bine cunoscut al deficienței de vitamine, mai exact de vitamina A, cunoscută și sub numele de retinol. Retinolul joacă un rol foarte important în vederea umană, deoarece este esențial pentru reglarea cantității de lumină primită de ochi și pentru acomodarea vederii”.

8. Dureri osoase. Oasele sunt structuri rigide. Ele sunt fundamentale pentru corpul uman. Una dintre bolile care le afectează cel mai mult este osteoporoza. Lipsa vitaminei D provoacă dureri osoase.

9. Depresia. „Deși poate părea exagerat, studiile au arătat că lipsa anumitor vitamine, cum ar fi vitamina D, este mai frecventă la persoanele cu depresie decât la populația generală”.

10. Amețeli. În cele din urmă, merită menționat faptul că amețelile sunt un alt semn clar al carenței de vitamine.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică