Categories: Expertul zilei

Hernia de disc. Cum previi această boală gravă care te poate aduce pe masa de operație

Hernia de disc a devenit în ultimii ani una dintre cele mai răspândite boli atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor.

Specialistul neurochirurg dr. Dan Benția a urmărit în ultimii ani incidența acestei boli la pacienții săi și chiar a descoperit că vârsta asociată acestui tip de boală a scăzut foarte mult de ceva timp încoace, constatând că tot mai mulți tineri ajung la spital cu o formă de hernie de disc.

Printre motivele care stau la baza acestor imbolnaviri se afla, bineinteles, modul de viata pe care il ducem si sedentarismul,  aparut de cele mai multe ori datorita mediului profesional unde isi desfasoara activitatea cei mai multi dintre noi.

Pentru a veni in intampinarea cititorilor nostri trecem, mai jos 5 lucruri pe care doctorul neurochirurg Dan Bentia ni le recomanda pentru a nu ajunge la operatia de hernie de disc:

  • Indiferent de situatia in care ne aflam, este de preferat ca atunci cand trebuie sa manevram greutati mari sa incercam sa nu ne aplecam in fata, acest tip de presiune determina de cele mai multe ori hernia de disc sau poate fi inceputul acestei boli.
  • Pentru cei care obisnuiesc sa practice anumite sporturi fara a avea langa ei un antrenor personal, este important de stiut ca nu e indicat sa faca rotatii sau aplecari in lateral, cu greutati mari. Presiunea ar putea sa determine ruperea sau fisurarea unor vertebre, acest lucru creand pe termen scurt, mediu sau lung, dupa caz, dureri insuportabile sportivilor.
  • In cazul sportivilor care fac body building, este foarte important sa nu inceapa antrenamentul fara sa fie incalziti in prealabil, iar daca sunt la inceput este de preferat sa o ia treptat in alegerea greutatilor cu care se antreneaza.
  • Obezitatea este un factor foarte nociv asupra sanatatii coloanei vertebrale. Presiunea pe care kilogramele in plus o pune asupra acesteia poate determina in timp afectarea coloanei și e posibil să se ajungă la o interventie chirurgicala specifica. Astfel, recomandată ar fi o alimentatie cat cat mai echilibrata, mai ales la persoanele trecute de 40 de ani, acestea fiind si mai predispuse la accidente de aceasta natura.
  • Desi este imposibil sa prevezi orice tip de accidentare, este indicat sa incercam sa diminuam la maxim riscul asociat unor traumatismle in regiunea lombara. Astfel de traumatisme, fie ele si aparent minore pot sa reprezinte inceputul unor probleme in zona lombara si pot duce in timp la operatii.

Recent Posts

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

8 minute ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

38 de minute ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

o oră ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

2 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

2 ore ago

Înlocuitor pentru un medicament antiinflamator. Poți să iei asta, fără prescripție medicală

Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…

3 ore ago

Citeste si: