9 alimente care te ajută la MENOPAUZĂ, recomandate de un medic. Bufeurile se reduc fără medicamente

9 alimente care te ajută la MENOPAUZĂ, recomandate de un medic. Bufeurile se reduc fără medicamente

Dintre toate schimbările corporale care vin odată cu menopauza, bufeurile pot fi una dintre cele mai enervante stări pentru femei. Totuși, bufeurile se pot reduce fără  medicamente. Potrivit medicilor,  există nouă alimente care luptă împotriva bufeurilor, astfel încât să poți trece de menopauză fără a transpira.

Soluții naturale pentru bufeuri

„Estrogenul face ca multe sisteme din corpul nostru să funcționeze mai bine”, spune Amy Shapiro, fondatoarea Real Nutrition.

„Prin alimente, îți echilibrezi hormonii, colesterolul, sănătatea inimii – încerci să gestionezi toate lucrurile pe care le face estrogenul pentru tine doar prin mâncare.”

Descoperă cele mai bune 9 alimente care luptă cu bufeurile, astfel încât poți să rămâi liniștit, calm și liniștit.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

1. Soia pentru bufeuri Fitoestrogenii sunt compuși asemănători estrogenului derivați din plante care sunt similari structural cu hormonul produs în organism.

„Printre alimentele care conțin estrogeni vegetali slabi, soia este o sursă excelentă de estrogeni din plante numite izoflavone, care pot ajuta la ameliorarea bufeurilor”, spune dr. Minkin.

Surse bune care ameliorează bufeurile

Potrivit unui studiu despre menopauză, femeile care au mâncat 1/2 cană de boabe de soia gătite zilnic, ca parte a unei diete vegane, au observat o reducere cu 79% a bufeurilor. Dr. Minkin sugerează consumul de alimente precum edamame, tofu și laptele de soia, toate acestea fiind surse bune de izoflavone care ameliorează bufeurile.

2. Suc de roșii pentru bufeuri. Se dovedește că un pahar mic de suc de roșii nesărat de două ori pe zi poate reduce semnificativ simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile. Cercetătorii au descoperit că compusul acid gamma-aminobutiric (GABA) din roșii imită estrogenul. Acest lucru ajută la stabilizarea hormonilor care pot declanșa valurile.

Semințe de in pentru bufeuri

3. Acest cereale cu aromă de nuci este o sursă excelentă de fibre care promovează sănătatea și acizi grași omega-3 benefici. Dar, cel mai important, conține fitoestrogeni care suprimă înroșirea enervantă și transpirația bufeurilor de menopauză.

„Semințele de in conțin un estrogen vegetal slab numit lignani”, spune dr. Minkin. „Unii dintre pacienții mei au găsit că este util în a face față bufeurilor.” Culege beneficiile amestecând semințe de in în produse de copt, cum ar fi brioșe și pâine, sau stropind 1 sau 2 linguri. pe zi pe salate sau în fulgi de ovăz.

4. Menta. Se pare că alegerea ta de a-ți împrospăta respirația poate, de asemenea, să răcească bufeurile aproape instantaneu. Acest lucru se datorează faptului că mentolul din menta conține un compus numit TRPM8.

Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud spun că, atunci când este ingerat, acest compus semnalează sistemului tău nervos să se răcească, ameliorând bufeurile din interior spre exterior.

Plantă care ajută la reglarea nivelului hormonal din organism

5. Salvia. O cană cu ceai fierbinte  poate părea contraintuitiv atunci când vine vorba de a  bufeuri. Potrivit cercetărilor, consumul unei căni de salvie pe zi poate reduce bufeurile moderate cu 79% și poate elimina până la 100% înroșirile severe. Compușii asemănători estrogenului din plantă ajută la reglarea nivelului hormonal din organism, reducând atât frecvența, cât și severitatea bufeurilor.

6. Ceai de ciulin. Nu ești fan al salviei? Încercați ceaiul de ciulin de lapte. Un studiu în Phytotherapy Research a constatat că consumul zilnic al unui pahar de băutură pământoasă, ușor dulce, poate reduce bufeurile cu 73% în decurs de trei luni. Ciulinul de lapte (sau Silybum marianum) conține un compus numit silimarină, care ajută ficatul să dezactiveze excesul de hormoni care vă pot afecta temperatura centrală.

7. Nuci.  Gustarea cu nuci amestecate nu numai că împiedică senzația de foame, dar poate ajuta și la prevenirea bufeurilor. Cercetările efectuate de Health Care for Women International au descoperit că alimentele bogate în vitamina E, cum ar fi migdalele, arahidele și semințele de floarea soarelui, pot reduce bufeurile cu aproape o treime.  Vitamina E ajută organismul să regleze nivelurile hormonale care pot deveni dezechilibrate în timpul menopauzei și pot provoca înroșirea feței.

8. Desigur, știi că fructele și legumele sunt bune pentru inima și creierul tău. Dar se dovedește că sunt și o modalitate delicioasă de a evita roșeața.

„Fructele și legumele, în special legumele cu frunze verzi închise, cum ar fi spanacul și varza kale, legumele crucifere precum broccoli și conopida și legumele viu colorate sunt bogate în antioxidanți puternici”, spune Shapiro.

„Acești antioxidanți vor reduce inflamația și stresul oxidativ, ceea ce va ajuta la reducerea, gestionarea și echilibrarea schimbărilor hormonale care pot provoca bufeuri.”

Shapiro spune că, pe lângă antioxidanți, fructele și legumele oferă fibre și apă care pot ajuta la „echilibrarea”. Ceilalți hormoni cum ar fi insulina, prevenind creșterile de zahăr din sânge care exacerba bufeurile.”

9. Fructe de mare în timpul valurilor de căldură Fiecare mușcătură dintr-o frigărui delicioasă de ton sau somon reduce bufeurile. Pești precum somonul, tonul și grupul sunt deosebit de folositori atunci când vine vorba de a depăși înțelepciunea spălării.

„Alimentele bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi peștele de apă rece, sunt cu adevărat importante”, spune Shapiro. „S-a demonstrat că țin bufeurile sub control, deoarece omega-3 reduc inflamația din organism”, ceea ce poate agrava înrăutățirea.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra