Un bărbat în vârstă de 68 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost diagnosticat cu toxină botulinică la scurt timp după ce a mâncat conservă de peşte preparată în casă.
Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, bărbatul suferea de o formă gravă a bolii. El era internat de două săptămâni la terapie intensivă.
„Bărbatul care a decedat avea o formă gravă de boală, pentru că a mâncat o cantitate mai mare din conserva de peşte pregătită în casă. Şi soţia este internată la noi, însă are o formă mai uşoară. Din declaraţiei familiei, ea a luat două înghiţituri din mâncare. Cei doi sunt dintr-o comună din judeţul Iaşi”, a declarat prof. univ. dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, credincioşii sunt îndemnaţi la post şi rugaciuni. Pentru noroc…
Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…
Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…
Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…
Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…
Ce pot mânca de Paște cei diagnosticați cu diabet. Un medic spune că „se pot…