Categories: Expertul zilei

Accesul la magazinele neesențiale, doar cu certificatul verde. Premierul spune că vrea să evite carantina. „Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic”

Accesul la magazinele neesențiale, doar cu certificatul verde. Premierul spune că vrea să evite carantina. „Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic”.

Vineri, 15 octombrie, premierul interimar Florin Cîțu a anunțat, că Biroul Executiv al PNL a decis susținerea în Parlament a demersurilor pentru introducerea certificatului verde în afara magazinelor esențiale.

„Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic”

„A doua decizie pe care a aluat-o Biroul Executiv al PNL astăzi este aceea de a susține în Parlamentul României demersurile pentru introducerea certificatului verde pentru activitățile economice, în afară de cele esențiale.

Este foarte important, vine sezonul de iarnă, toată lumea vrea să știe cum va funcționa economia. Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic, dar este soluția de a menține economia deschisă în perioada următoare, o soluţie viabilă, și a nu introduce un nou lockdown”, a precizat Florin Cîțu.

S-a decis! Accesul la magazinele neesențiale,doar cu certificatul verde

Raed Arafat declara, joi, 14 octombrie, că a a avut o discuție cu premierul interimar Florin Cîţu după ce acesta a spus că ar trebui implementat certificatul verde şi în magazine şi a precizat că afirmaţia sa nu se referă la cele esenţiale.

„Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde.

Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.

Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces.

(…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a declarat șeful DSU, la Antena 3.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

2 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

3 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

3 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

4 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra